Цей пряний хлібець я вперше приготувала близько місяця тому, оскільки його шматочки входять в склад моїх лимонних макаронс за мотивами Pierre Herme.
Цей десерт – рятівне коло, знахідка і лайфхак для людей, яким завжди бракує часу (як мені).
По-перше, саме тісто готується щонайбільше 5 хвилин, по-друге, продукти для нього прості і доступні.
А по-третє, поки тісто буде пектися у духовці, ми ще й встигнемо приготувати неймовірний лимонний курд – з ним і подаватимемо медовий хліб.
80г вершкового масла;.
Дрібка солі;.
25г коричневого цукру;.
320г меду;.
2 яйця;.
Цедра 1 апельсина;.
60г пшеничного борошна;.
35г кукурудзяного крохмалю;.
180г житнього борошна;.
12г харчової соди;.
15г суміші спецій: кориця, імбир, мускатний горіх, кардамон, гвоздика;.
+ абрикосовий або апельсиновий джем для глазурі.
Лимонний курд:.
2 яйця;.
85г цукру;.
90г лимонного соку;.
Цедра 1 лимона;.
100г вершкового масла;.
Спосіб приготування:.
Почнемо з хліба:.
М`яке масло збивати міксером з цукром, сіллю,цедрою та медом протягом 3 хв.
Додати яйця, ще раз збити.
Всипати просіяне пшеничне та житнє борошно з крохмалем, содою та спеціями.
Лопаточкою замісити однорідне тісто.
Форму для хліба змастити вершковим маслом та викласти в неї тісто.
Пекти хліб біля 30-40 хв при температурі 170*С до готовності: дерев`яна шпажка має виходити сухою.
Готовий хліб перевернути на решітку та дати повністю охолонути.
Поки печеться хліб, ми встигнемо зварити лимонний крем.
Лимонний курд:.
Яйця перемішати з цукром, цедрою та соком лимону.
На повільному вогні, безперервно помішуючи вінчиком, варити до температури 85*С, курд має загустішати, як заварний крем.
Важливо! Крем не повинен кипіти.
Дати крему трохи охолонути (до Т 60*С приблизно) та підмішати м`яке вершкове масло.
Перелити крем в банку та поставити в холодильник для подачі.
Абрикосовий джем (в мене було трохи апельсинового) підігріти та змастити пензликом хліб тоненьким шаром (для блиску).
Прикрасити паличками кориці, бадьяну та дольками апельсину.
Подати з лимонним курдом, також чудово смакує з вершковим маслом.