Пряний медовий хліб: простий і детальний рецепт
Пряний медовий хліб: простий і детальний рецепт

Пряний медовий хліб: простий і детальний рецепт

Цей пряний хлібець я вперше приготувала близько місяця тому, оскільки його шматочки входять в склад моїх лимонних макаронс за мотивами Pierre Herme.

Цей десерт – рятівне коло, знахідка і лайфхак для людей, яким завжди бракує часу (як мені).

По-перше, саме тісто готується щонайбільше 5 хвилин, по-друге, продукти для нього прості і доступні.

А по-третє, поки тісто буде пектися у духовці, ми ще й встигнемо приготувати неймовірний лимонний курд – з ним і подаватимемо медовий хліб.

80г вершкового масла;.

Дрібка солі;.

25г коричневого цукру;.

320г меду;.

2 яйця;.

Цедра 1 апельсина;.

60г пшеничного борошна;.

35г кукурудзяного крохмалю;.

180г житнього борошна;.

12г харчової соди;.

15г суміші спецій: кориця, імбир, мускатний горіх, кардамон, гвоздика;.

+ абрикосовий або апельсиновий джем для глазурі.

Лимонний курд:.

2 яйця;.

85г цукру;.

90г лимонного соку;.

Цедра 1 лимона;.

100г вершкового масла;.

Спосіб приготування:.

Почнемо з хліба:.

М`яке масло збивати міксером з цукром, сіллю,цедрою та медом протягом 3 хв.

Додати яйця, ще раз збити.

Всипати просіяне пшеничне та житнє борошно з крохмалем, содою та спеціями.

Лопаточкою замісити однорідне тісто.

Форму для хліба змастити вершковим маслом та викласти в неї тісто.

Пекти хліб біля 30-40 хв при температурі 170*С до готовності: дерев`яна шпажка має виходити сухою.

Готовий хліб перевернути на решітку та дати повністю охолонути.

Поки печеться хліб, ми встигнемо зварити лимонний крем.

Лимонний курд:.

Яйця перемішати з цукром, цедрою та соком лимону.

На повільному вогні, безперервно помішуючи вінчиком, варити до температури 85*С, курд має загустішати, як заварний крем.

Важливо! Крем не повинен кипіти.

Дати крему трохи охолонути (до Т 60*С приблизно) та підмішати м`яке вершкове масло.

Перелити крем в банку та поставити в холодильник для подачі.

Абрикосовий джем (в мене було трохи апельсинового) підігріти та змастити пензликом хліб тоненьким шаром (для блиску).

Прикрасити паличками кориці, бадьяну та дольками апельсину.

Подати з лимонним курдом, також чудово смакує з вершковим маслом.

Источник материала
loader