25 апреля, четверг
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Стрілянина в Житомирській області: основні версії кривавого вбивства семи людей
Стрілянина в Житомирській області: основні версії кривавого вбивства семи людей

Стрілянина в Житомирській області: основні версії кривавого вбивства семи людей

Розстріл на Житомирщині. Семеро вбитих. І лише одному чоловіку вдалось врятуватись. На місцевому ставку компанію з мисливської рушниці вклав 58-річний орендар цього ж таки ставка. У мережі обговорювали одразу кілька версій групового вбивства. Заступник очільника МВС Антон Геращенко написав, що це був раптовий конфлікт. Тим часом місцеві жителі розповідали, що зі стрільця раніше вимагали грошей у місцевій поліції. 

Про версії трагедії йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Місце де сталася стрілянина, обнесено червоно-білою стрічкою. Там перебувають з півсотні поліцейських, слідчих та експертів. За інформацією, компанія з 8 чоловіків приїхали до ставка порибалити. Усі кияни, учасники АТО, троє з них – нацгврардійці. Їм від 30 до 50 років. І принаймні один з них знав орендаря ставка. А от що сталось далі - версії різняться.

У поліції кажуть, що було застілля, господар і гості випивали. А потім розгорівся конфлікт. Власник ставка узяв мисливську рушницю і почав стріляти по гостях. Вбив двох, а потім побіг до будинку, де спали інші. Почав гатити по них, а ті відкрили вогонь у відповідь, теж з рушниць. Лише одному чоловікові вдалося вибігти звідти, інших господар вбив. 

"Тіла двох чоловіків були знайдені в одному будинку де готувалась їжа, ще двох чоловіків виявили поблизу іншого будинку і троє знаходились у середині. Поранення різні, але усі виявилися несумісними з життям, усі загинули на місці події", – сказала керівниця відділу зв'язків з громадськістю ГУ НП Житомирської області Алла Ващенко.

Відео Розстріл сімох людей у Житомирській області: відомі нові подробиці

У Житомирській області 58-річний орендар ставка вбив сімох своїх знайомих з мисливської рушниці. У мережі обговорювали одразу кілька версій групового вбивства. Заступник очільника МВС Антон Геращенко написав, що це був раптовий конфлікт. Тим часом місцеві жителі розповідали, що зі стрільця раніше вимагали грошей у місцевій поліції.  

Тим часом у соцмережах з'явилась інша інформація про мотиви стрілянини. Зокрема, про те, що зі стрілка начебто вимагала гроші місцева поліція, і коли він написав заяву, до нього приїхали на розбірки. За третьою версією, вбиті дійсно були у гостях, і конфлікт виник через війну на Сході. Нині всі ці дані перевіряють правоохоронці. Схиляються все ж до версії раптового конфлікту.

"Насамперед це схоже на побутовий конфлікт, який виник на тому що пили горілку, пили пиво. Усе вказує на те, що це чисто побутовий конфлікт. 7 покійників – це люди, які дружили між собою, вони були знайомі більше 10 років. Вмєстє були в АТО", – повідомляє заступник голови Нацполіції Олексій Руденко.

Чоловік, якому вдалося втекти під час стрілянини, нині дає покази поліції. Поки він – єдиний свідок. Сам стрілець затриманий. Чи визнає провину - невідомо. Сусіди про нього говорять неохоче. Міру запобіжного заходу затриманому обиратимуть ймовірно вже завтра.

 Віталій Вульчин та Володимир Купріянов, який нещодавно звільнився, але тут, у бригаді його і досі вважають "своїм" бійцем. Командир на псевдо "Тренер" пригадує, як Володя Вульчин кілька останніх днів тільки й говорив про рибалку, і щойно йому дали вихідні, одразу ж поїхав з друзями туди, на ставок у Попільнянський район.

За що орендар ставка розстріляв серед ночі людей? Гості вимагали грошей з орендатора ставка, так званий "відкат" -- версія з'явилася одразу ж, але "Тренер", який був на місці розстрілу, її спростовує. 

"Це брєд. Нема там що вимагать, ну той ставок - це лужа, немає ніякого значення ні з точки підприємництва, ні чого іншого", – розповідає він

До того ж, наголошує нацгвардієць, навряд чи вимагачі могли б цілий день випивати зі своєю "жертвою" а потім спокійно лягти у нього спати.

Журналісти знаходять близького друга підозрюваного у вбивстві – Івана. Говорити на камеру він відмовляється, прізвище не каже. Але озвучує ще одну версію. Він переконує, орендар ставка ще раніше написав заяву на начальника Попільняньського райвідділка поліції за вимагання "данини" зі ставка. Учора ввечері цього поліцейського затримали. АТОвцям, мовляв, це не сподобалося, бо вони, знали поліцейського. 

"Я думаю так, що їм передзвонили, сказали. що взяли Попільнянського начальника відділу поліції. І виник конфлікт, що він здав начальника поліції", – вважає чоловік.

Але пояснити дії свого товариша далі - не може й Іван. Орендар ставка йде додому, заряджає рушницю і одразу стріляє у своїх двох гостей, які з ним сиділи до першої години за чаркою. Потім через вікно стріляє в сплячих людей. Трьох вбиває одразу, інші троє прокинулися і встигли вискочити на вулицю. Двох дострілює вже біля авто. У нападника, кажуть, від потужних саморобних набоїв у цю мить розірвало один ствол і тому третьому вдається втекти. Босий, майже голий чоловік добіг до села, звідки й викликав поліцію. 

Ще одна версія масового розстрілу - проросійські погляди орендаря ставка. Він багато років прожив у Росії. Саме там став професійним мисливцем. Але там він відстрілював дичину. 

Источник материала
Поделиться сюжетом