Коронавірус в Україні 2 червня: перший хворий у МОЗ та застереження про другу хвилю COVID-19
Коронавірус в Україні 2 червня: перший хворий у МОЗ та застереження про другу хвилю COVID-19

Коронавірус в Україні 2 червня: перший хворий у МОЗ та застереження про другу хвилю COVID-19

Кількість інфікованих коронавірусом в Україні упродовж доби збільшилася на 328 нових випадків. Станом на 20:00 2 червня відомо про 24 340 хворих у країні. За добу хвороба забрала життя 9 осіб. Кількість летальних випадків сягнула 727. Кількість одужалих вже 10 078.

ТСН.ua підготував матеріал про поширення коронавірусу в Україні, а також про інфікування українців.

Географія поширення коронавірусу 

Як повідомилиу Міністерстві охорони здоров'я, в Україні наразі 24 340 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Серед нових хворих 66 дітей та 66 медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 106 осіб.

Найбільшу кількість підтверджених випадків за добу зареєстровано у Чернівецькій області (58), Львівській області (50) та в місті Києві (56).

Детальна ситуація в областях має такий вигляд:

  • Вінницька область — 1029 випадків;
  • Волинська область — 942 випадки;
  • Дніпропетровська область — 943 випадки;
  • Донецька область — 164 випадки;
  • Житомирська область — 776 випадків;
  • Закарпатська область — 1216 випадків;
  • Запорізька область — 450 випадків;
  • Івано-Франківська область — 1442 випадки;
  • Кіровоградська область — 516 випадків;
  • м. Київ — 3071 випадок;
  • Київська область — 1623 випадки;
  • Львівська область — 1734 випадки;
  • Луганська область — 47 випадків;
  • Миколаївська область — 294 випадки;
  • Одеська область — 896 випадків;
  • Полтавська область — 271 випадок;
  • Рівненська область — 1823 випадки;
  • Сумська область — 173 випадки;
  • Тернопільська область — 1180 випадків;
  • Харківська область — 1105 випадків;
  • Херсонська область — 178 випадків;
  • Хмельницька область — 458 випадків;
  • Чернівецька область — 3410 випадків;
  • Черкаська область — 411 випадків;
  • Чернігівська область — 188 випадків.

Детальніше про інфікування коронавірусом в Україні дивіться у нашій інфографіці:  

ТСН.ua

 Пом'якшення карантину

Президент Володимир Зеленський під час традиційної наради 2 червня заявив, що країна готова до другої хвилі коронавірусу. За його словами, в Україні тримається плато захворюваності. А після пом’якшення карантину значних спалахів коронавірусу не відбулося.

Водночас, у МОЗ другої хвилі коронавірусу в Україні не прогнозують. Але, як уточнив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, "динаміка може показати будь-який розвиток сценарію". За його словами, рішення про подовження чи скасування карантину після 22 червня буде ухвалювалися з огляду на чергові пом'якшення 10 і 15 червня.

Разом із тим, від 10 червня, відновлюють свою роботу кінотеатри та санаторії. А от питання щодо відновлення дитячих таборів буде ухвалюватися окремо.  

Тим часом до послаблення карантину в Україні не готові сім регіонів, а також Київ. Це, зокрема, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Львівська, Рівненська, Харківська та Чернівецька області. У зазначених регіонах донині зберігається складна епідемічна ситуація.

Перший випадок коронавірусу в Міністерстві охорони здоров'я України 

Один зіспівробітників МОЗінфікувався коронавірусом. Вже встановлено коло осіб, з якими контактував цей працівник, їх протестували. За словами глави МОЗ через це певну кількість людей відправлять на самоізоляцію.

Коронавірус серед військових ЗСУ 

У лавах Збройних сил України за минулу добу коронавірус виявили в ще 10 осіб. Стан здоров’я пацієнтів задовільний, двоє із них у медзакладі. 

Станом на 2 червня на COVID-19 у ЗСУ хворіє 123 людини. Загалом від початку пандемії коронавірус виявили у 242 військовослужбовців, одужали 115 людей, померли четверо.  

Детальніше про ситуацію з коронавірусом у регіонах

Київська область та м. Київ  

У Києвіупродовж минулої доби виявили ще 28 людей, які заразилися новим коронавірусом. Також протягом доби у столиці одужали 64 особи, а одна людина - померла. Захворіли, зокрема, п'ять медиків та двоє дітей.

Також коронавірус діагностували у 11 жінок віком від 21 до 63 років та 15 чоловікiв від 29 до 80 років.

Найбільше випадків захворювання за минулу добу зафіксували в Дніпровському районі - 8, у Деснянському і Святошинському - по 4. У Оболонському та Дарницькому - по 3 випадки. Станом на 2 червня в Києві вже 3 071 підтверджений випадок захворювання на COVID-19

Львівська область

У лікарнях Львова померли дві жінки, які були інфіковані коронавірусом та мали супутні захворювання. Це 79-річна та 50-річна  місцеві мешканки. Старша жінка мала цукровий діабет. Молодша - захворювання крові, а також була під'єднана до апарату ШВЛ.

Лабораторії області через велику кількість пацієнтів не можуть впоратися з обсягами ПЛР-тестування. За добу лабораторії аналізують чотири сотні зразків, а надходить удвічі більше. У холодильниках Львівського обласного лабораторного центру накопичилося три з половиною тисячі проб. Тому частину тестів передали на аналіз у сусідні області, зокрема, у Тернопіль.

Чернігівська область

У Чернігові в лікарні померла 94-річна жінка, в якої діагностували коронавірус. Жінка мала супутні захворювання.

Запорізька область

Чоловіка у Запоріжжі, який перебував в парку без захисної маски на обличчі, оштрафували на 17 тисяч гривень. У справі були призначені судові засідання 5 та 26 травня. Утім, до залу суду чоловік не з'явився. Крім штрафу чоловік повинен сплатити 420 гривень судового збору. 

Харківська область

Щонайменше 10 працівників обласного лабораторного центру занедужали новою коронавірусною інфекцією. Захворіли шестеро епідеміологів, помічник епідеміолога, юрист, водій і санітарка. Встановлено, що вірус до закладу занесено "ззовні через чоловіка однієї з працівниць". Хворі не мали контактів ні з хворими СОVID-19, ні з біоматеріалом  

Відео Тернопіль допомагає Львівській області із тестами на коронавірус

На Львівщині місцеві лабораторії з обсягами ПЛР тестування впоратися вже не можуть. За добу аналізують чотири сотні зразків, а надходить удвічі більше. У холодильниках Львівського обласного лабораторного центру накопичилося три з половиною тисячі проб.  

Слід зауважити, що вчора було відомо про 24 012 хворих на коронавірус і, зокрема, про 718 померлих. Подолати недугу змогли 9 690 осіб. Детальніше про ситуацію з коронавірусом в Україні станом на 1 червня.

За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобів боротьби з COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Більше новин про коронавірус читайте на сайті ТСН.ua за посиланням.

Источник материала
Поделиться сюжетом