23 апреля, вторник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Коронавірус в Україні 15 вересня: двогодинна розмова Степанова із мерами і COVID-19 в Кернеса
Коронавірус в Україні 15 вересня: двогодинна розмова Степанова із мерами і COVID-19 в Кернеса

Коронавірус в Україні 15 вересня: двогодинна розмова Степанова із мерами і COVID-19 в Кернеса

Кількість інфікованих коронавірусом в Україні упродовж доби збільшилася на 2 462 нові випадки. Станом на 20:00 15 вересня відомо про 156 797 хворих у країні. Кількість летальних випадків сягнула 3 264. Кількість одужалих становить уже 70 810.

ТСН.ua підготував матеріал про поширення коронавірусу в Україні, а також про інфікування українців.

Географія поширення коронавірусу 

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, в Україні наразі 156 797 підтверджених випадків COVID-19.

Найбільшу кількість випадків зареєстрованоу Тернопільській області - 390, у Харківській області - 307, в Одеській області - 306, у Києві - 285 та у Львівській області - 186. Областей, де не виявили нових випадків COVID-19 або зафіксовано менше 10, немає.

Детальна ситуація з інфікуванням коронавірусом в областях станом на 15 вересня має такий вигляд:

ТСН.ua

Степанов домовився з мерами міст про карантин

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов провів нараду, яка тривала 2,5 год, з мерами міст щодо ситуації з карантином. Міські очільники погодилисяне проводити масові заходи, а МОЗ готове підтримувати пропозиції місцевої влади щодо карантинних обмежень. 

"Своєю чергою вони запропонували інший режим роботи шкіл або дитсадків. Ми готові все це підтримувати. Я готовий сам ініціювати ці зміни в постанову уряду", — сказав Степанов.

Хвороба Кернеса

У харківського очільника 61-річногоГеннадія Кернеса офіційно підтвердили коронавірус і двобічне запалення легенів. Він перебуває на лікарняному ліжку вже шостий день поспіль. У сюжеті ТСН.19:30 сказано, що його ушпиталили до 17-ї міської багатопрофільної лікарні. Майже в середмісті Харкова. За даними ТСН, спеціального для мера нібито у медзакладі звільнили від пацієнтів ціле відділення. Буцімто в Кернеса особиста VIP-палата. Речник харківської мерії цю інформацію жодним чином не підтвердив і не спростував. 

Керівництво ж лікарні запевняє: ставляться до Кернеса, як до звичайного пацієнта, інші працівники лікарні теж небагатослівні і переконують, що не знають, чи дійсно у Кернеса ціле відділення. 

Стан Кернеса наразі медики оцінюють, як тяжкий, але стабільний. Він перебуває у свідомості і може дихати самостійно, без апарату ШВЛ. Поки ж мер у лікарні, найближчу сесію міської ради відтермінували на тиждень.

Захворів голова Миколаївської ОДА

Олександр Стаднік, який очолює Миколаївську обласну державну адміністрацію, інфікувався коронавірусом.За його словами, він має "високу температура, біль у горлі та інші типові симптоми хвороби", що й стало причиною звернення до лікаря. Госпіталізували його до Києва. 

Колапс в Одесі

Біля одеської міської лікарні № 3 напередодні уночі утворився заторз 17 автомобілів швидких, які чекали на свою чергу, щоб доправити пацієнта до опорної лікарні. Як виявилося, цей медзаклад один з опорних пунктів, де приймають осіб з підозрою на коронавірус.

Івано-Франківськ готується до поетапного відкриття шкіл 

В "червоному" Івано-Франківську від 21 вересня поступово почнуть відкривати школи. Початкові класи почнуть навчання першими, а учні 5-9 та 10-11 класів підуть до шкіл від 28 вересня. Це також стосується позашкільних навчальних закладів. Батьки зможуть обрати форму освіти для своїх дітей: дистанційну чи традиційну. 

Порушення карантину в Чернівцях

У Чернівцях хворі на COVID-19, замість того, щоб перебувати на самоізоляції, відвідують масові заходи, зокрема, весілля, й інфікують інших людей.  За даними місцевої влади, лише минулого тижня було складено декілька протоколів щодо недотримання процедури самоізоляції осіб, які мають підтверджений коронавірус.

Нагадаємо:

  • У Миколаєві коронавірус знайшли утриденного немовляти 
  • Львіські науковці порівняли коронавірусі ГРВІ: який між ними зв'язок і як це впливає на перебіг COVID-19  
  • У Міносвіти повідомили, чи перейдуть усі школи на дистанційне навчання  
  • З пологового до реанімації з коронавірусом: лікарі борються за життя львів'янки, яка втратила дитину 
  • Кличко розказав, де у Києвінайбільше хворих на COVID-19  
  • "Лікарі забрали у нього телефон": подробиці смерті від коронавірусу головного педіатра Львова  

Відео За минулу добу коронавірусом інфікувалися 2,5 тисячі українців

COVID-19 не відступає. За минулу добу в Україні виявили майже 2,5 тисячі інфікованих коронавірусом. Лідери за кількістю нових випадків – Тернопільська, Харківська та Одеська області. Від початку пандемії коронавірус зафіксовано у майже 160 тисяч українців.    

Источник материала
Поделиться сюжетом