«З приходом осені на ринках появляються смачні та дозрілі сливи, які можуть доповнити багато десертів.
Сьогодні я використала кілька простих інгредієнтів, трішки зусиль і корисний десерт готовий», — розповідає food-блогер Ганна Пундак.
Що потрібно:.
- 250 г ЦЗ пшеничного борошна.
- 100 г кокосової стружки.
- 90 г еритритолу* + 10 г на посипку.
- 170 г кокосової олії.
- 2 ст.
насіння льону.
- 4 ст.
холодної води.
- Щіпка солі.
- 1/2 ч.
- 800 г слив.
* Еритритол можна замінити на будь-який інший сухий підсолоджувач чи цукор.
Кокосову стружку, насіння льону і еретритол змолоти в порошок.
Додати борошно, сіль і перемішати.
Кокосову олію розтопити і додати до сухих складників разом з водою, замісити тісто.
Помістити тісто в холодильник на 1 годину.
Сливи помити, розрізати навпіл і витягнути кісточки.
Розігріти духовку до 200°C.
2/3 охолодженого тіста розкачати та викласти в форму для випікання (в мене діаметр 28 см), за допомогою виделки зробити в ньому дірочки.
Випікати 15 хв.
На підпечений корж викласти всі сливи.
З решти тіста зробити смужки та викласти їх на сливи у вигляді сітки.
Випікати при температурі 180°C 40 – 50 хвилин.
Готовий і охолоджений тарт посипати пудрою з еритритолу.