26 апреля, пятница
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Хто переможе в бою Усик - Чісора: відомі боксери та експерти поділилися прогнозами
Хто переможе в бою Усик - Чісора: відомі боксери та експерти поділилися прогнозами

Хто переможе в бою Усик - Чісора: відомі боксери та експерти поділилися прогнозами

У суботу, 31 жовтня, український боксер Олександр Усик в Лондоні проведе бій проти британця Дерека Чісори. Переможець поєдинку отримає статус офіційного претендента на титул чемпіона світу в надважкій вазі за версією WBO.

Своїми думками та прогнозами на бій поділилися знамениті боксери та експерти, яких цитує talksport.com.

Олівер Спенсер (колишній британський боксер)

"Усик має клас, ми це знаємо. Він один з найкращих бійців. Він довів це у важкій вазі, тепер він перейшов у надважку, і у нього була посередня перемога над Чазом Візерспуном.

Усик - обов'язковий претендент на титул WBO і Дерек розуміє, що він перебуваєна заході своєї кар'єри, і що він може вкрасти цей "горщик із золотом" і зайняти цю позицію. Він готовий до цього. Я регулярно розмовляв з Дереком, і щоразу він каже: "Я знаю, що це буде складно".

Я говорю: "Дереку, ти це усвідомлюєш, ми це знаємо". Але що тобі потрібно зробити, так це піти туди, насісти на нього раніше і дати йому відчути твою силу. Думаю, що найкращий шанс Дерека, він збирається це зробити"

 Джонні Нельсон (колишній британський боксер)

"Стільки всього було сказано про потенціал Усика, з технічної точки зору він, ймовірно, найкращий з усіх важковаговиків. Але ми поки не знаємо, на якому рівні він у надважкій вазі, тому що не знаємо, як він впорається з силою, тиском і ударами в цьому дивізіоні.

Через його боксерські здібності ми припускаємо, що він буде працювати чистіше і ефективніше, ніж більшість важковаговиків, але ви повинні вміти керувати своєю швидкістю за допомогою сили. Чісора визнав, що він не зможе перебити цього хлопця, йому треба тримати його під тиском.

Усик накинеться на Дерека і вимотає його до пізньої зупинки. Або Дерек зможу втягнути його в бійку. Ось де у Дерека більше шансів, але він вийде проти суперника більш швидкого, рішучого і більш ефективного, просто Усик не такий важкий від природи.

Я сподіваюся, що Чісора переможе, і я абсолютно впевнений, що вся країна хоче його перемоги. Але, чесно кажучи, хай Дерек не ображається, думаю, що Усик переможе. Він збирається побити Дерека, і, ймовірно, нокаутує".

Тоні Белью (колишній британський боксер, який програв Усику)

"У Дерека, великого, сильного хлопчини, є одна річ, яку не списати з рахунків - це удар. Якщо правий хук досягне цілі, той же правий хук, який вразив  Карлоса Такама і Артуру Шпільку, то в нього є шанс.

Не зрозумійте мене неправильно, ця місія має вигляд нездійсненної, це дійсно так. Так це виглядає на папері, але якщо у когось і є шанс, так це у Дерека Чісори. Усик не найсильніший панчер, але я був виснажений у восьмому раунді. Він "натиснув на газ" і позбувся від мене.

Але проти Чісори це буде зовсім інша справа, бо Усик битиметься проти людини, яка все "поглинає". Чісора може дати жару по-іншому, ніж я.

Що Усик робить фантастично добре? Постійно тиснув на мене ведучою ногою. Я завжди відчував, що повинен щось робити. Це не має значення проти Чісори. Чісорі байдуже, де ведуча нога Усика"

Голова промоутерської компанії Top Rank Боб Арум в інтерв’ю Daily Mail заявив, що вважає фаворитом бою Усика.

"Я є великим шанувальником Усика. Він приголомшливий боксер. Я віддаю свою перевагу Усику. Не знаю, чи буде це дострокова перемога. Олександр - просто чудовий боєць, і до того ж ми всі знаємо, яке підборіддя у Чісори. Думаю, Усик виграє бій".

Колишній чемпіон світу в легкій вазі Ентоні Кролла також ставить на перемогу Усика.

"Думаю, Усик виграє пізнім нокаутом або за очками. Але ми точно побачимо дуже енергійну роботу з боку Чісори. Я думаю, що Усик буде активно працювати ногами, і ми побачимо, як важковаговик буде рухатися подібно середньоваговику. Але Дерек буде боротися до кінця".

Американський тренер з боксу Тедді Атлас, якого цитує vringe.com, переконаний що бій проти Чісори стане серйозним тестом у надважкій вазі для Усика.

"Я б сказав, що Усик виграє одноголосним рішенням суддів або зупинить Чісору в пізніх раундах. Чісора - такий хлопець, який стає старішим, поки ми говоримо. Чотири бої тому він був у нокауті від Ділліана Вайта, якого не так давно нокаутував 40-річний Повєткін. Щоб відчути, наскільки хороший боксер Усик, скажу наступне - він вже побив Майкла Хантера, як крузер, а Хантер нещодавно звів внічию поєдинок проти Повєткіна.

Чісора - хороший, сильний, агресивний боєць з великим характером. Він буде йти вперед, але стає старішим, старішим і старішим. Прогнозую, що для Усика це буде досить великий тест, але він з ним впорається".

Вечір боксу стартує о 20:00 за київським часом. Усик і Чісора вийдуть в ринг, орієнтовно, о 23:00. В Україні поєдинок у прямому ефірі покаже медіасервіс MEGOGO.

ТСН Проспорт проведе текстову онлайн-трансляцію поєдинку.

  • На рахунку Усика 17 поєдинків у професіоналах. Він здобув 17 перемог (13 нокаутом), 16 з них - у першій важкій вазі. У надважкому дивізіоні дебютував 13 жовтня 2019 року, перемігши Чазза Візерспуна. Бій з Чісорою буде для нього другим у хевівейті.
     
  • Чісора провів 41 бій, в яких здобув 32 перемоги (23 нокаутому). В останньому бою в ніч на 27 жовтня 2019-го нокаутував співвітчизника Девіда Прайса.
Источник материала
Поделиться сюжетом