19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чому Філатов програє вибори в Дніпрі - ЗМІ
Чому Філатов програє вибори в Дніпрі - ЗМІ

Чому Філатов програє вибори в Дніпрі - ЗМІ

Згідно абсолютно всім соцдослідженням, проведеним найрізноманітнішими соціологічними службами, антирейтинг нинішнього мера Дніпра Бориса Філатова-близько 70%. Тобто майже троє з чотирьох дніпрян, що називається,» на дух " не переносять свого градоначальника.

Читайте Знай в Google News!

У трьох чвертей городян Філатов викликає такі почуття, як обурення, злість, антипатію і презирство. Троє з чотирьох не будуть за нього голосувати ні за яких умов. Такого неприйняття не викликав жоден попередник Філатова, будь то Іван Куліченко (у якого в цю виборчу гонку теж заміряли антирейтинг, і він склав 5%) або Микола Швець. І справа не тільки в особистих якостях Філатова (хоча і в них теж). Не тільки в тому, що він матом криє жінок і при цьому переміщається всюди, включаючи коридори мерії, в кільці охорони, позбавляючи, тим самим, можливості поговорити з ним по-чоловічому чоловіків або синів ображених. Не тільки в його боягузтві (чого варті постійні втечі з сесій міськради під надуманим приводом при розгляді гострих питань), угодництві (згадаємо, як Філатов лебезіл на форумі БПП, розповідаючи про частинку «дорогого Петра Олексійовича» в кожному тролейбусі і дитячому садку), безпринципності, повної залежності від Геннадія Корбана, і, як кажуть знаючі люди, хронічному алкоголізмі. Справа, перш за все, в тому, що нинішній мер не справляється зі своїми обов'язками. Він непрофесійний і абсолютно профнепридатний. І за п'ять років жителі Дніпра змогли в цьому переконатися.

Все, за що він не береться, перетворюється в довгобуд, на якому крадуться мільйони (а то і сотні мільйонів), а на виході виходить убозтво, яке не відповідає заявленому раніше проекту. Найграндіознішим провалом став ремонт Центрального мосту, який розтягнувся на три роки – термін більший, ніж цю переправу будували в радянські часи. І цей ремонт тривав би донині, не втрутився Президент Володимир Зеленський. Тепер всі їздять по цьому так і не введеному в експлуатацію мосту, ритмічно підскакуючи на деформаційних швах і молячись про те, щоб швидше його подолати.

А ремонт вулиці Курчатова, де щойно укладена плитка посипалася буквально через кілька днів? А "будівництво" метро, єдиний результат якого-просідання центральної частини Дніпра? А нескінченний ремонт селянського спуску, який з кожним дощем змиває? А Перерита вже кілька років Набережна Перемоги, ремонту якої не видно кінця? А з помпою відкритий сквер "Прибережний«, який після кожного дощу через відсутність нормальних ливневок може іменуватися»підводним"? А постійно затоплювана після злив нещодавно реконструйована вулиця Короленка? А ... і таких» А " десятки. А в активі Бориса Філатова-нічого. Дніпряни не могли не помітити, що під час виборчої кампанії їх градоначальник не хвалився якими-небудь досягненнями. Тому що нічим хвалитися. Звідси і беззмістовні білборди» безпечні дороги – це життя «і»Спорт – це здоров'я". А що йому ще писати?! Звідси і такий колосальний антирейтинг, який у першому турі виборів відіграє другорядну роль. На першому місці-рейтинг. І бюджетники, чиновники та їхні сім'ї, підкуплені небагаті городяни в першому турі змогли забезпечити Філатову перше місце. Всі інші, у кого цей хам в мерському кріслі викликає відторгнення, віддали свої голоси іншим 16 кандидатам. І в другому турі ніхто з них не проголосує за нинішнього мера. У другому турі якраз рейтинг відходить на задній план, а на перше місце виходить антирейтинг. Так що головний суперник Філатова, Загід Краснов, який вийшов з ним у другий тур, має всі шанси перемогти з великим відривом – він збере переважну більшість голосів виборців, відданих за кандидатів, які не вийшли у другий тур. Тим більше, що у Краснова антирейтинг відносно невеликий-близько 15% (і це після декількох місяців брудної інформаційної кампанії, розгорнутої проти нього на підконтрольних мерії інформмайданчиках!).

Головне, щоб більшість тих, хто незадоволений Філатовим, прийшли 22 листопада на дільниці і проголосували проти нього. Лише активність городян є гарантією того, що всі ми будемо нарешті жити в місті з адекватним мером, за якого не доведеться постійно червоніти перед близькими і знайомими з інших міст!

Олександр Колпаков.

Источник материала
Поделиться сюжетом