Кулінарні рецепти старого Львова. Бойківські пиріжки-книші
Кулінарні рецепти старого Львова. Бойківські пиріжки-книші

Кулінарні рецепти старого Львова. Бойківські пиріжки-книші

Бойківський книш.

Добігає завершення тиждень, який обіцяє карантинні вихідні в домашньому колі.

Можливо це слушна нагода спробувати щось нове і приготувати якусь, незвичну у вашій сім’ї, страву?.

Про бойківські кулінарні рецепти традиційно розповідає голова бойківського товариства міста Львова, ґазда ресторації “Бойківська кухня” (вул.

Митрополита Андрея, 8) Андрій Німць.

Сьогодні мова піде про пиріжки-книші із картоплею та капустою.

Щоб приготувати книші вам потрібно:.

ДЛЯ ТІСТА:.

Борошно пшеничне — 500 г.

Молоко кисле — 350 г.

Сода — 9 г.

Сіль — 8 г.

Цукор — 4 г.

ДЛЯ НАЧИНКИ:.

Картопля варена — 300 г.

Капуста квашена — 235 г.

Цибуля ріпчата — 100 г.

Олія — 25 г (для смаження).

Яйце куряче — 1шт.

Сіль, перець.

Бойківські пиріжки-книші.

Спосіб приготування:.

У кисле молоко кімнатної температури додаємо соду, цукор і сіль.

Все ретельно перемішуємо і поступово всипаємо просіяне борошно.

Замішуєм тісто.

Чищену картоплю кладемо у каструлю, заливаємо водою і солимо.

Варимо на повільному вогні до готовності.

Гарячу картоплю розминаємо і даємо їй остигнути.

Квашену капусту відварюємо, віджимаємо і подрібнюємо ножем.

Окремо пасеруємо на повільному вогні, дрібно нашатковану ріпчату цибулю.

З’єднуємо картоплю, капусту і цибулю.

Додаємо сіль, перець до смаку.

Посипаємо робочу поверхню борошном і розкачуєм тонким шаром тісто.

Вирізаємо з тіста кружечки і викладаємо на середину начинку.

Защипуємо краї тіста так ,щоб середина залишалася відкритою.

Змащуємо яйцем і випікаєм у розігрітій духовці до золотистого кольору близько 30хв, при температурі 180 градусів.

Готові книші подаємо до перших страв, а також як самостійну страву зі сметаною або мачанкою.

Андрій НІМЕЦЬ.

Источник материала
loader