Не лише олів'є: три класичних салати для новорічного столу від Клопотенка
Не лише олів'є: три класичних салати для новорічного столу від Клопотенка

Не лише олів'є: три класичних салати для новорічного столу від Клопотенка

Святкування Нового року важко уявити без звичних салату олів'є та оселедця під шубою. Якщо ви трохи втомилися від традиційних варіантів, то можна урізноманітнити свій святковий стіл новими рецептами, а старі - покращити.

Пропонуємо вам три рецепти новорічних салатів від українського кулінарного експерта, переможця Мастершеф Євгена Клопотенка.

Салат олів'є з грибами і куркою

Не лише олів'є: три класичних салати для новорічного столу від Клопотенка - Фото 1

Без олів'є не обходиться жоден Новий рік, і у кожного є якийсь невеликий секрет приготування цього салату. Клопотенко пропонує приготувати його з запеченими грибами, які нададуть салату дуже незвичайного смаку.

Інгредієнти:

250 г печериць
1 ст. л. рослинної олії
1 лавровий лист
3 горошини запашного перцю
400-500 г курячого філе
4 яйця
1 банка зеленого горошку
4 солоних огірка
3 картоплі відварених в мундирі
2 відвареної моркви
3 ст. л. домашнього майонезу
до смаку сіль і перець

Приготування

Вимиті і сухі гриби покладіть в форму для запікання і полийте 1 ст. л. рослинної олії. Сіль додайте до смаку. Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте гриби запікатися протягом 20 хвилин.

Картоплю потрібно зварити в "мундирах", очистити та нарізати середніми кубиками.

Моркву також відваріть, очистіть від шкірки та наріжте кубиками, як картоплю.

Куряче філе покладіть в сотейник з підсоленою водою, лавровим листом і запашним перцем. Необхідно варити його 25 хвилин після кипіння.

Почистіть зварені на круто яйця і наріжте кубиками.

По готовності куряче філе потрібно охолодити і нарізати невеликим кубиком.

Готові гриби також наріжте кубиком.

Те ж саме зробіть з солоними огірками.

Всі інгредієнти перемішайте в ємності разом з консервованим горошком. Заправте салат домашнім майонезом і знову перемішайте. Сіль і перець до смаку.

Салат з язиком

Не лише олів'є: три класичних салати для новорічного столу від Клопотенка - Фото 2

Цей салат максимально заслужив бути в списку блюд на новорічний стіл. Він стане приємною новинкою для вас, якщо ви раніше його не готували.

Інгредієнти:

1 яловичий язик
1 морква
2 лаврові листки
3 картоплі
3 огірка
1 ст. л. білого консервованого хрону
100-120 г оливок без кісточки
2 ст. л. домашнього майонезу

Приготування

Промийте яловичий язик під холодною водою і покладіть в сотейник з водою, щоб вона повністю його покривала. До язика додайте очищену моркву, 2 лаврові листки, сіль, перець. Доведіть до кипіння і варіть протягом години після кипіння, але вогонь поставте на мінімум.

Поки язик готується, необхідно відварити картоплю в "мундирі" протягом 30 хвилин.

По готовності охолодіть картоплю і наріжте кубиками середнього розміру.

Готовому язику потрібно охолонути. Покладіть його в холодну воду, можете додати лід. З охолодженого язика буде набагато легше зняти шкірку.

Холодний язик очистіть від шкіри, а потім наріжте дрібними кубиками і висипте в одну ємність з картоплею.

Поріжте оливки та солоні огірки дрібними кубиками. Перемішайте всі інгредієнти в мисці й заправте домашнім майонезом.

Не забудьте додати 1 ст. л. консервованого білого хрону до заправки. Це додасть смаку пікантності. Сіль і перець додавайте за бажанням.

"Шуба" зі скумбрії з апельсиновою цедрою

Не лише олів'є: три класичних салати для новорічного столу від Клопотенка - Фото 3

"Шуба" - другий найпоширеніший святковий салат новорічного столу. Пропонуємо рецепт з маленьким оновленням від Євгена Клопотенка - замість оселедця шеф-кухар пропонує додати запечену скумбрію.

Інгредієнти:

2 середні буряка
4 середніх картоплі
4 середніх моркви
10 ст. л домашнього майонезу
2 скумбрії
1 лимон
2 цибулі
2 ст. л рослинного масла
до смаку апельсинова цедра
до смаку сіль і перець

Приготування

Починаємо з риби. Скумбрію потрібно посолити та поперчити зовні й всередині. Додайте 2 ст. л рослинної олії. А в саму скумбрію потрібно покласти кілька скибочок лимона для кислинки.

Скумбрію запікайте в духовці при температурі 175 градусів протягом 30 хвилин.

Буряк, картоплини й моркву можна запекти або зварити, на ваш вибір. Готові овочі потрібно натерти на великій тертці.

Для викладання салату візьміть будь-яку зручну для вас форму. Буряк викладіть на дно форми, як перший шар. Наступний шар буде домашній майонез. Морква буде наступним шаром, а за нею картопля і дрібно порубана цибуля.

Охолоджену і готову скумбрію потрібно розібрати на маленькі шматки. Викладіть їх зверху, як останній шар і залиште салат на 1 годину, щоб він просочився. Перед подачею прикрасьте салат апельсиновою цедрою.

Нагадаємо рецепт салату і печеної риби з гарбузом

Як повідомляв портал Знай.ua, святкові молочні коктейлі стануть чудовою альтернативою шампанському на Новий рік: топ-3 рецепти

Також Знай.ua писав, як смачно засолити сало з часником

Источник материала
loader