18 апреля, четверг
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зґвалтування 5-річної дівчинки у лікарні Полтави: підліток пояснив свої дії тим, що "бачив таке у кіно"
Зґвалтування 5-річної дівчинки у лікарні Полтави: підліток пояснив свої дії тим, що "бачив таке у кіно"

Зґвалтування 5-річної дівчинки у лікарні Полтави: підліток пояснив свої дії тим, що "бачив таке у кіно"

У Полтаві у інфекційному відділенні міської лікарні №1 у середині грудня минулого року 13-річний вихованець місцевого Центру соціально-психологічної реабілітації зґвалтував 5-річну дівчинку - вихованку того ж самого закладу. Діти перебували в одній палаті лікарні, куди потрапили з отруєнням.

Як все сталося, і що тепер з дітьми, розповідає видання Kolo.news.

Про зґвалтування дізналися з розмови підлітків 

15 грудня чотирьох дітей з Центру різного віку і статі доправили до лікарні. Там їх розмістили в одній палаті: двох дітей 5-ти років, одного - 10-ти і одного - 13-ти. 

Як розповів  виконувач обов’язків директора Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Святослав Батовський, про зґвалтування він дізнався від працівниці закладу, яка випадково почула розмову підлітка з друзями. Він розповідав про інтимні подробиці з дівчинкою. Керівник одразу звернувся до поліції та медиків. 

У тому, що сталося, він звинувачує працівників лікарні, оскільки діти перебували у медзакладі, коли стався злочин.

У лікарні на це своя думка. Адміністрація медзакладу говорить, що дітей ніхто не супроводжував, а про схильність хлопчика до такого, ніхто не повідомляв.

"Ми про це дізнались через день після виписки, нам повідомили, що у боксі таке сталось. Навіть уявити не могли, адже у нас ніде не прописано, що пацієнтів різного віку чи статі не можна розміщувати в один бокс чи палату. З етичних, людських міркувань таке робимо заради комфорту, але ми нічого в цьому випадку не порушили: розміщуємо в інфекційній пацієнтів з однією нозологією та з однією датою надходження до закладу", - говорить головна лікарка лікарні Ганна Селькіна.

Медики нічого підозрілого не помітили 

Директорка лікарні Ганна Селькіна розповідає, що у поведінці дітей нічого підозрілого не було - працівники лікарні їх годували, перевдягали, мили. За її словами, за 8 днів, які діти перебували у лікарні, до них жодного разу ніхто з вихователів Центру не навідався.

"Працівники закладу мали нам передати дітей, супроводжувати їх, пояснити нюанси в поведінці чи особливостях, аби всім було безпечно та комфортно. Натомість дітей привезли в чому були, ніяких речей, одягу не дали з собою. Ніхто хлопчиків та дівчаток не супроводжував", - зауважує Селькіна.

За словами лікарки, про дітей, їх поведінку та схильності медикам інфекційного відділення ніхто не повідомляв.

"У нас є спеціальні палати, як наприклад для дорослих, де загратовані вікна: коли везуть пацієнтів із суїцидальними нахилами, то поміщаємо туди. Бували такі, котрі 6 разів стрибали чи в інший спосіб хотіли вкоротити собі віку, то нас про це обов’язково попереджують заздалегідь", – ділиться лікарка.

Постійно привозять "голих і босих"

Очільниця лікарні зауважує, що дітей з Центру постійно привозять "голих-босих", одяг їм зносить з дому персонал лікарні.

"Ми приносимо з дому одяг, адже ні трусів, ні шкарпеток, ні іншого одягу в дітей немає – таке не раз і не два, роками. До цього вже звикли, а от уявити не могла, що в нас може статись ще й насилля", - говорить Селькіна.

З дітьми працюють психологи 

Нині у Центрі соціальної та психологічної реабілітації Полтави перебувають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Їх вилучають із родин, де вони недоїдали, зазнавали фізичного та психологічного насильства і з родин алко- та наркозалежних батьків.

Обоє дітей: 13-річний ґвалтівник і його 5-річна жертва зараз живуть у Центрі. З постраждалою дівчинкою працює психолог. Також фахівець працює з підлітком. 

"Хлопчик в ізоляторі, бо ж його поведінка може загрожувати іншим дітям. Триває розслідування", – каже очільник Центру Святослав Батовський.

Свої дії підліток пояснив "що бачив таке у кіно". 

Поліція за фактом зґвалтування дитини порушила одразу три кримінальні провадження  -  за ч. 4 ст. 152 "Зґвалтування малолітньої дитини" і ще два за ст. 137 "Неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей", в межах яких будуть перевірятися порушення з боку вихователів реабілітаційного центру та персоналу медзакладу. 

Нині притулок Полтавська обласна рада планує реорганізувати та перевести дітей у дитбудинок, що в Гадячі, де хороші умови та великий досвід роботи з дітьми.

Нагадаємо, що у Житомирській області Ружинський районний суд виніс вирок 32-річному чоловіку. Його звинувачували у спробі зґвалтування 3-річної дитини.

Відео "Мамо, вітчим мене ґвалтує": зізнання 12-річної дівчинки – Секретні матеріали

Саме таким відвертим зізнанням про вітчима поділилась 12-річна дівчина з Волині зі своєю мамою. Але та не захотіла чути про це і сприйняла відвертість доньки за заздрість та бажання зруйнувати мамине щастя. Пройшов рік і тепер цією сімейною мелодрамою займається голова селищної ради та правоохоронці, адже будучи дитиною, дівчина цьогоріч стала мамою. Хто відповість за зламану долю дитини, відповідь шукали наші журналісти. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Секретні матеріали
  • Facebook 6
  • Twitter 4
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

 

Автор:
Юлія Шевченко
Источник материала
Поделиться сюжетом