Червона риба — це справжній подарунок природи: вона корисна, смачна і не просто так вважається делікатесом. Ділимося найкращими стравами, які можна приготувати з цієї рибки.
Шукаєш класне та якісне кухонне приладдя? Фокстрот скидки — це твій вибір! Найкращі гаджети для твоєї кухні допоможуть готувати ще більше кулінарних шедеврів.
Картопляні тарталетки
На 8 порцій:
- 1 пакетик суміші для приготування картопляного пюре
- 330 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 200 г сиру
- 60 г вершкового масла
- 4 яйця
- 1 ст. л. рожевого перцю горошком
- 200 г сметани
- 150 г сиру фета
- 2 невеликі цибулини
- 200 г помідорів чері
- 300 г слабосоленої червоної риби
- 3 ст. л. рубаної зелені
- сіль, мелений чорний перець
Приготування:
Картопляну суміш з’єднати з борошном, дрібкою солі, розпушувачем, сиром і м’яким маслом. Додати 2 яйця, 5 ст. л. води і замісити тісто. Потім розкачати його в пласт, вирізати кола і розкласти по маленьких формочках, змазаних будь-яким жиром. Прибрати в холодильник.
Лук очистити і нарізати соломкою. Помідори розрізати на половинки і разом з цибулею розкласти по формах.
Духовку нагріти до 200°. Горошини рожевого перцю розім’яти в ступці, з’єднати зі сметаною і рештою яєць. Злегка збити вінчиком, трохи посолити і поперчити. Масою залити овочі в формочках. Випікати протягом 15 хв. Потім тарталетки дістати, розподілити зверху червону рибу, нарізану скибочками, і випікати ще 10 хв. Тарталетки кімнатної температури посипати сиром фета і зеленню.
Паста з цукіні і грушею
На 4 порції:
- 1 груша
- 4 ст. л. соку лайма
- 2 цибулини
- 1/2 стручка перцю чилі
- 20 г м’яти
- 600 г цукіні
- 2 зубчики часнику
- 4 ст. л. оливкового масла
- 300 г пасти
- 400 г філе лосося
- сіль
Приготування:
Грушу очистити і дрібно нарізати. Полити соком лайма. Цибулю і перець чилі дрібно порубати. М’яту вимити, обсушити і нарізати. Всі інгредієнти перемішати.
Цукіні вимити і нарізати тонкими поздовжніми смужками. Часник дрібно порубати і підрум’янити на 2 ст. л. оливкового масла. Додати цукіні і обсмажувати, перевертаючи, протягом 7 хв. Пасту відварити до готовності в підсоленій воді.
Філе лосося нарізати шматочками і підрум’янити з усіх боків на олії. Посолити і поперчити за смаком. Пасту відкинути на друшляк, розкласти по тарілках, зверху розподілити рибу і фруктово-овочеву суміш.
Пиріг зі шпинатом
На 8 порцій:
Для тіста:
- 4 ст. л. оливкового масла
- 250 г сиру
- 80 мл вершків (жирність 10%)
- 2 яйця
- 350 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- дрібка цукру, сіль.
Для начинки:
- 400 г філе лосося
- 130 г моцарели
- 300 г шпинату
- 70 г зеленої цибулі.
Для заливки:
- 2 яйця
- 150 мл молока
- сіль, мелений чорний перець
Приготування:
Для начинки шпинат помістити в друшляк і обдати окропом. Філе лосося і моцарелу нарізати кубиками. Цибулю нарізати кільцями.
Для заливки змішати всі інгредієнти і злегка збити.
Духовку нагріти до 180°. Для тіста масло, сир, вершки і яйця перемішати. Зверху просіяти борошно з розпушувачем, цукром і ¼ ч. л. солі. Замісити тісто. Перекласти у форму, розрівняти і сформувати бортики. Випікати 15 хв.
Дістати основу, викласти інгредієнти начинки і залити яєчно-молочною масою. Випікати протягом 30 хв.
Лосось c овочами
На 4 порції:
- 3 великих авокадо
- 100 г кореня селери
- 1 невеликий корінь петрушки
- 50 г цибулі-порею
- 50 г зеленої цибулі
- 4 ст. л. рослинної олії
- 400 г помідорів
- 4 філе лосося
- сіль, мелений чорний перець
Приготування:
Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку і очистити від шкірки. М’якоть нарізати невеликими шматочками. Помідори, корінь селери і петрушки нарізати кубиками. Цибулю-порей і зелену цибулю нарізати кільцями.
Нарізані коріння обсмажити на 2 ст. л. масла протягом 5 хв. Підмішати авокадо, цибулю-порей і зелену цибулю, прогріти все разом, помішуючи, близько 2 хв.
Додати до овочів помідори, посолити, поперчити і тушкувати 7 хв під кришкою.
Філе лосося обсмажити з обох боків на олії. Посолити і поперчити. Подати з тушкованими овочами.
Мнение редакции может не совпадать с мнением автора статьи.
Автор