Ми знайшли для тебе кращий рецепт домашньої локшини, якою ти можеш порадувати своїх рідних і близьких, або себе кохану. У цій статті розповідаємо про те, як приготувати домашню локшину і ділимося секретом смачного супу з нею. Записуй!
Купити в магазині макаронні вироби набагато простіше, але з домашньою локшиною вони не зрівняються. Яєчна локшина власного приготування не буде склеюватися, і розварюватись, її можна заготовити про запас і використовувати не тільки як чудовий гарнір до м’яса і морепродуктів, але і як добавку для супу. В якості самостійної страви локшину добре подати з соусом, наприклад, песто, а можна приготувати запіканку, наприклад.
Рецепт домашньої локшини
Домашня локшина вариться до готовності 5-6 хв і на відміну від покупної має більш ніжний смак. Відварюють її, як і будь-які макаронні вироби, у великій кількості киплячої підсоленої води.
Локшину можна підфарбувати чи надати їй аромат, використовуючи куркуму, сік петрушки або шпинату, паприку, шафран, томат-пасту. Можна додавати спеції і прянощі. Звичайно, найкраще використовувати домашні яйця: яскраві жовтки нададуть приємний золотистий відтінок і тонкий смак.
Сама підготовка займе 30 хв, але для того, щоб локшина вдалася на славу, дай тесту розстоятись 8 годин.
Для шести порцій тобі знадобиться:
- 400 г борошна з твердих сортів пшениці
- 4 яйця
- 8 м солі
- 50 мл. рослинної олії
Приготування:
- Борошно з сіллю просій гіркою на робочу поверхню. Зроби поглиблення в центрі, вбий туди яйця і влий рослинну олію.
- Вимісити масу руками до отримання гладкого однорідного тіста.
- Сформуй з тіста кулю, загорни її в харчову плівку і помісти в холодильник на пару годин.
- Охолоджене тісто розділи на кілька частин, і розкачай їх в дуже тонкі пласти, посипаючи борошном при необхідності.
- Наріж локшину і підсуши її в підвішеному вигляді, наприклад, на дерев’яній качалці.
- Суши 6 годин при кімнатній температурі.
Домашня локшина може зберігатися 3-4 дні в герметичному посуді в холодильнику. У морозильній камері — до 8 міс.
Суп з домашньою локшиною
Неймовірно ситний суп з домашньою локшиною вариться близько години, але смак його не зрівняється ні з яким іншим супом. Ситний і жирний, наваристий — це відмінний варіант першої страви для початку активного дня або для обіду.
Для восьми порцій тобі знадобиться:
- 400 г курки
- 1 морква
- 1 ріпчаста цибуля
- 4-6 шт. перцю горошком
- 1 лавровий лист
- сіль, перець і зелень за смаком
Приготування
- Помий курку, налий в каструлю 2,5 літра води і поклади її туди. Постав каструлю на вогонь і в міру закипання знімай шум, а також — посоли. Після кипіння зменш вогонь до малого.
- Очисти і помий ріпчасту цибулю і моркву, наріж, як подобається.
- Додай нарізані цибулю і моркву до курки, вари близько 30 хвилин.
- Коли курка звариться, дістань її з каструлі і висип туди локшину.
- Вари близько 3-5 хвилин, по закінченню додай в суп спеції, зелень і нарізану курку.
Подавати курячий суп з домашньою локшиною можна в глибоких глиняних мисках.
Для пікантності додай дрібно нарізаний гострий перчик. У суп з домашньою локшиною можна також додавати морепродукти: мідії, креветки, кальмари і щупальця восьминіжок. Якщо курка не припала до смаку, можна замість неї зварити бульйон на будь-якому іншому м’ясі.
Сподіваємося, наші рецепти тобі сподобалися. Якщо у тебе є свої рецепти домашньої локшини і з нею — поділися з нами в коментарях!
Фото: Freepik
Мнение редакции может не совпадать с мнением автора статьи.
Автор