Плавлений гарячий сир, який тягнеться за шматочком піци. Або сирний суп, апетитний, пряний і дуже ситний. І запах страви з сиром — неймовірно. Ось чотири страви з сиром, які точно сподобаються як тобі, так і твоїм гостям.
Равіолі аль формаджіо
Равіолі — це страва родом з Італії. Цей рецепт ідеально підходить для романтичної вечері або ж для смачного обіду наодинці з собою.
На 6 порцій:
- 2 яйця
- 1 ч. л солі
- 2 ст. л оливкової олії
- 500 г борошна
- 150 г твердого сиру
- 2 гілочки петрушки
- 200 г рікоти
- 100 г вершкового масла
- сіль, мелений чорний перець
Приготування:
- Яйця збити з сіллю і маслом. Всипати просіяне борошно і вимісити тісто. Залишити на 30 хв при кімнатній температурі.
- Для начинки сир натерти на середній тертці. Зелень порубати. Додати рікоту, сир, посолити та поперчити. Перемішати.
- Тісто розділити на 2 рівні частини й розкачати пластами. На одному розподілити невеликими порціями начинку. Накрити другим шаром і фігурно вирізати равіолі. Краї скріпити.
- Варити в киплячій підсоленій воді 3 хв після спливання виробів на поверхню. Перед подачею на стіл равіолі полити розтопленим маслом.
Суп-пюре з мигдалем
Легкий і ситний одночасно, сирний суп-пюре з мигдалем. Ним легко наїстися, і ти точно не з’їси нічого зайвого, що буде корисно для фігури.
На 4 порції:
- 1 маленький качан цвітної капусти
- 1 цибулина
- 60 г вершкового масла
- 500 мл курячого бульйону
- 20 г очищеного мигдалю
- 2 гілочки чебрецю
- 100 мл білого вина
- 100 г плавленого сиру
- 100 мл вершків (10%)
- 100 г тертого сиру
- сіль, мелений перець
Приготування:
- Цибулю порубати та підрум’янити на 20 г масла. Влити бульйон і варити 10 хв. Покласти капусту (кілька суцвіть залишити для прикрас) і посолити. Варити 15 хв.
- Мигдаль обсмажити, порубати й перемішати з листочками чебрецю. Частину капусти, що залишилася обсмажити на 40 г масла.
- У каструлю влити вино, вершки та покласти плавлений сир. Помішуючи, варити 3 хв. Додати тертий сир, посолити, поперчити й варити 5 хв. Подрібнити блендером. Посипати мигдалем з чебрецем, прикрасити смаженою цвітною капустою.
Кіш лорен
А ось національна страва з Франції. Ось вже що-що, а кіш потрібно їсти у великій компанії, так набагато веселіше.
На 8 порцій:
- 230 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 3 яйця
- 1 стебло цибулі-порею
- 2 ст. л оливкової олії
- 300 г бекону
- 100 мл вершків (20%)
- 100 г маскарпоне
- 100 г тертого сиру
- сіль перець
Приготування:
- Борошно просіяти з сіллю. Вершкове масло порубати з борошняною сумішшю. Додати 1 яйце, 1 ст. л крижаної води й вимісити тісто. Прибрати в холодильник на 1 годину. Порей порубати й підрум’янити на олії. Бекон нарізати кубиками. Додати до порею і смажити 5 хв.
- Тісто розкачати та укласти у форму, зробивши бортики. Зверху помістити аркуш паперу для випічки та насипати горох. Випікати 15 хв при 190°. Папір з бобовими видалити.
- Яйця збити з маскарпоне і вершками. Приправити. Додати тертий сир і перемішати. Начинку викласти на корж. Зверху розподілити яєчну масу і випікати 40 хв.
Гарячі булочки з квасолею і грушею
Ідеально для ситного перекусу. Особливо добре заходить така страва дітям. Булочки набагато цікавіше, ніж просто бутерброди. Та і якщо ти не можеш нагодувати дитину спаржею, це хороший варіант.
На 4 порції:
- 100 г замороженої стручкової квасолі
- 4 маленькі булочки
- 30 г вершкового масла
- 1 груша
- 70 г напівтвердого сиру
- 4 скибочки бекону
- сіль, мелений чорний перець
Приготування:
- Квасолю опустити в киплячу підсолену воду і знову довести до кипіння. Варити 10 хв, потім відкинути на друшляк і обдати холодною водою, щоб зберігся яскравий колір.
- Духовку нагріти до 180°. З булочок зрізати верх у вигляді кришечок. Частину м’якушки вийняти. Внутрішню поверхню булочок змастити маслом.
- Грушу розрізати навпіл і видалити насіння. М’якоть нарізати довгими скибочками. Розподілити разом з квасолею по булочках. Сир нарізати скибочками й також розкласти по булочках. Помістити на деко. Поруч розкласти зрізані верхівки булочок. Запікати 7 хв.
- Скибочки бекону обсмажити на сковороді без жиру і подати на стіл разом з гарячими булочками.
Мнение редакции может не совпадать с мнением автора статьи.
Автор