16 апреля, вторник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Елена Зеленская в белом костюме Litkovskaya в Катаре
Елена Зеленская в белом костюме Litkovskaya в Катаре

Елена Зеленская в белом костюме Litkovskaya в Катаре

Президент Украины Владимир Зеленский и его супруга Елена отправились в Катар с официальным визитом.

Для встречи с шейхой Мозой бинт Насер Аль Миснед, которая возглавляет Фонд образования, науки и социального развития Катара, первая леди Украины выбрала белый костюм от украинского дизайнера Litkovskaya.

Наряд состоял из укороченного жакета с жемчугом и кристаллами Swarovski и миди-юбки из sustainable-линии бренда Artisanal.

Образ первая леди дополнила бежевыми лодочками и маской.

«Сьогодні мала приємність поспілкуватися з Її Високістю шейхою Мозою бінт Насер Аль Міснед.

Людиною, яка вже 26 років очолює Катарський фонд освіти, науки та суспільного розвитку.

На зустрічі ми обговорили низку питань, пов’язаних із подоланням наслідків пандемії COVID-19, культурно-гуманітарною співпрацею та підтримкою молоді.

Мені було приємно поділитися з шейхою досягненнями України у галузі освіти за останній рік.

Зокрема, розповісти про ухвалену Концепцію розвитку STEM-освіти та впроваджену національну електронну платформу «Всеукраїнська школа онлайн».

Крім того, мені дуже імпонують започатковані шейхою Мозою Всесвітній інноваційний саміт з питань освіти (WISE) та Всесвітній форум з охорони здоров’я WISH (World Innovation Summit for Health).

Ці ініціативи спрямовані на модернізацію освіти шляхом впровадження інновацій та на впровадження інноваційних технологій у галузі охорони здоров’я у глобальному вимірі.

Я переконана, що Україна зацікавлена та готова брати активну участь у цих глобальних ініціативах, які дедалі більше викликають широкий міжнародний інтерес.

Я вважаю, що в кожної першої леді чи джентльмена світу є цінний досвід, яким важливо обмінюватися.

В этот же день Елена провела встречу с главой катарской организации Qatar Museums шейхой Мейассой бинт Хамад Аль Тани и договорилась об украиноязычном аудиогиде в Национальном музее Катара: «Я хочу, щоб українська мова лунала в історичних пам’ятках всюди, де є українці.

Вважаю, що впровадження першого україномовного аудіогіда в Катарі – чудовий крок для наших країн для пізнання один одного.

Источник материала
Поделиться сюжетом