27 апреля, суббота
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Києві водії маршруток відмовляються виходити на рейси
У Києві водії маршруток відмовляються виходити на рейси

У Києві водії маршруток відмовляються виходити на рейси

Вітаємо вас на «Хмарочосі»! Якщо вам подобається, що ми робимо, то пропонуємо підтримати нас щомісячним внеском від 50 гривень. За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви підтримаєте роботу усієї редакції і допоможете робити Київ місцем для гідного життя, а діяльність влади – прозорішою.

Фото: Віталій Носач, РБК-Україна

У Києві на другий день жорсткого локдауну на маршрути вийшло ще менше водіїв, ніж в понеділок. У комунальній службі перевезень КМДА і в Асоціації перевізників Києва і Київської області підтвердили, що робота маршруток зараз на межі призупинення, пише «Сьогодні».

У перший день локдауну відбувалися перевірки маршруток, які мають перевозити людей зі спецперепустками. Водіїв у перший день не штрафували, а тільки попереджували про порушення правил. Проте, як пише видання, цього цілком вистачило, щоб багато водіїв не вийшли на роботу.

«Кому цікаво заплатити 17 тисяч з власної кишені? В результаті на маршрути вийшло значно менше маршруток», – заявив Ігор Мойсеєнко, голова Асоціації перевізників Києва і Київської області.

За словами пасажирів, на багатьох маршрутах помітно поменшало автобусів, а також різко збільшився інтервал руху маршруток. Якщо раніше їх потрібно було чекати до трьох хвилини, то зараз можна прочекати 15-20 хвилин. Наприклад, сьогодні на проспекті Бажана, пасажири чекали прибуття маршрутки більше півгодини. Крім того, автобуси на деяких міських маршрутах взагалі перестали їздити.

В Асоціації перевізників Києва та Київської області підтверджують, що кількість автобусів на маршрутах зменшилася до мінімуму. Зокрема, перевізники залишають мінімальну кількість автобусів, оскільки дуже знизився пасажиропотік.

Источник материала
Поделиться сюжетом