Дизайнери створили анімації, де бетонні міста перетворюються на квітучі оази
Дизайнери створили анімації, де бетонні міста перетворюються на квітучі оази

Дизайнери створили анімації, де бетонні міста перетворюються на квітучі оази

Вітаємо вас на «Хмарочосі»! Ми пишемо про розвиток міст вже 6 років та 298 днів. За цей час ми опублікували вже 13873 новин та статей і продовжуємо це робити щодня. Підтримайте нас щомісячним внеском! За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви сприятимете незалежній роботі редакції і допоможете робити Київ місцем для гідного життя, а діяльність влади – прозорішою.


Дизайнерська фірма WATG створила новий проєкт Green Block Honolulu, що демонструє, як засобами планування та ландшафтної архітектури можна перетворити проспекти в покритий пишною рослинністю екологічний простір для туристів і місцевих жителів. Компанія вже розробила подібні проєкти розвитку середовища Лондона та Нью-Йорка.

Концепція Green Block дозволяє перетворювати міські пейзажі, в яких переважає скло та бетон, на квітучі оази. Таке міське середовище створюється виключно з придатних для повторного використання будівельних матеріалів, практично не потребує технічного обслуговування через наявність автономного іригаційного резервуара і кореневих бар’єрів.

Green Block Honolulu

Її компоненти можуть розроблятися з урахуванням будь-якої місцевості або відстані і носити тимчасовий або постійний характер.

Дизайнери створили анімації, де бетонні міста перетворюються на квітучі оази - Фото 2

Фото: Лондон

Концепція Green Block надає можливості для вирішення таких нагальних проблем, як фільтрація повітря, зниження рівня автомобільного шуму і забруднення. Вона збільшує кількість так званих зелених коридорів для взаємодії людей з природою. Вона спонукає людей пересісти на велосипед і більше ходити пішки, замінюючи асфальтовані тротуари на зелені стежки.

Фото: Нью-Йорк

Метою проекту Green Block є проведення широкого діалогу щодо переходу до сталого способу життя і поступового досягнення цієї мети в умовах міського середовища.

Всі фото: watg.com

Источник материала
loader