«Сьогодні в Варшаві перший сонячний день за довгий час, який надихнув мене на рецепт з сонячної Італії.
Гремолата — це італійська суміш, яка класично додається до смаженого м`яса, риби та морепродуктів.
Але також є чудовим додатком до овочів, грибів, замінників м`яса.
Особливо смачно гремолата поєднується з грильованими продуктами.
Дуже простий додаток, який здатен значно збагатити смак навіть найпростішої страви.
Окрім цього гремолата містить багато вітаміну С та заліза», — розповідає food-блогер Ганна Пундак.
1 великий пучок петрушки.
Цедра з 1 лимону + 2 ст.
лимонного соку.
1-2 зубчики часнику.
3 ст.
оливкової олії.
Щіпка солі.
*олію можна не додавати, є різні рецепти.
Покроковий рецепт:.
Петрушку дуже дрібно нарізати.
Лимон обдати кип’ятком і стерти з нього шкірку (на терці).
Часник почистити і теж натерти (на терці).
Змішати всі складники і гремолата готова.