26 апреля, пятница
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Прибережну зону Чорного моря запропонували реконструювати. Що передбачають зміни?
Прибережну зону Чорного моря запропонували реконструювати. Що передбачають зміни?

Прибережну зону Чорного моря запропонували реконструювати. Що передбачають зміни?

Вітаємо вас на «Хмарочосі»! Ми пишемо про розвиток міст вже 7 років та 46 днів. За цей час ми опублікували вже 14909 новин та статей і продовжуємо це робити щодня. Підтримайте нас щомісячним внеском! За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви сприятимете незалежній роботі редакції і допоможете робити Київ місцем для гідного життя, а діяльність влади – прозорішою.

Фото: dumskaya.net

В районі курорту Коблево планують найближчим часом реалізувати проєкт розвитку туристичного потенціалу прибережної зони. Він передбачає створення агрорекреаційного кластеру, пише видання «Думская».

Проєкт, розроблений київським агентством «Артбудхотел», презентували на сесії сільської ради Коблевської об’єднаної територіальної громади. На презентації представили дорожню карту розвитку території.

Згідно з концепцією, прибережна зона отримає єдину стратегію розвитку до 2030 року. Перша черга передбачає будівництво системи берегоукріплень та збільшення ширини піщаних пляжів на 70 метрів. Після цього стане можливим будівництво повноцінної вело-пішохідної набережної довжиною понад сім кілометрів, розвиток паркової зони та туристичної інфраструктури: будівництво концертної арени, гастрономічного ринку і парку розваг. Одночасно проєкт пропонує будівництво нових і ремонт існуючих автомобільних доріг, прокладення комунікацій, вирішення питань зливової каналізації і водопроводу.

Крім того, концепція передбачає розвиток бальнеологічного потенціалу Тилігульського лиману, запаси лікувальної грязі в якому оцінюються в обсязі 14 мільйонів тонн.

Під час сесії представники бізнесу заявили про готовність профінансувати частину берегоукріплювальних робіт.

Источник материала
Поделиться сюжетом