Чайна церемонія: рецепти зігріваючого чаю для холодних вечорів
Чайна церемонія: рецепти зігріваючого чаю для холодних вечорів

Чайна церемонія: рецепти зігріваючого чаю для холодних вечорів

Чаювання – це не тільки смакування напою, це турбота, неквапливі розмови та тепла атмосфера.

Впевнені, чай за рецептами від домашнього помічника – компанії Gorenje стане невіддільною частиною таких церемоній.

Чай з обліпихи.

Потрібно: пів стакана обліпихи, 1 апельсин, пів лимона, 1/2 ч.

кориці, зірочка бадьяну чи гвоздика за бажанням.

Теркою зніміть цедру апельсину, очистьте його від плівок і наріжте кружечками.

Лимон наріжте скибками.

1 столову ложку обліпихи відкладіть.

Решту розімніть виделкою у тарілці, перекладіть у сотейник, додайте цедру апельсина, корицю і бадьян.

Залийте окропом і проваріть 1-2 хвилини.

Залиште на 5 хвилин.

У скляний заварник покладіть нарізаний апельсин, лимон, 1 ложку цілої обліпихи, залийте обліпиховим настоєм, додайте мед.

Імбирний чай з полуницею (можна замороженою).

Потрібно: корінь імбиру (8-10 см), 1 ч.

чорного чаю, 1 лимон, 5-6 заморожених полуничок, 1-2 ст.

полуничного сиропу (або варення), 1 л окропу.

Почистьте імбир, наріжте тонкими пластинками.

З половини лимону вичавіть сік, половину наріжте кружечками.

Покладіть їх у заварник, додайте полуницю, залийте соком лимону.

Чай заваріть окропом, дайте настоятися 1-2 хвилини, процідіть і залийте у заварник із рештою інгредієнтів.

У кожну чашку покладіть трошки полуничного сиропу чи варення, залийте чаєм.

Для особливої атмосфери на кухні Gorenje має чайники різного дизайну: від класичного стилю Classico до лаконічно-модернових ORA ÏTO.

Насолоджуйтеся не лише смаком, а й естетикою чаювання!.

Источник материала
loader