20 апреля, суббота
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Що приготувати з цукіні: 5 геніальних рецептів
Що приготувати з цукіні: 5 геніальних рецептів

Що приготувати з цукіні: 5 геніальних рецептів

Цукіні — це різновид кабачка, який дуже популярний в Італії.

Він темно-зеленого кольору, має ніжну і тонку шкірку і є зручним для приготування їжі.

Ділимось нереальними рецептами страв з цукіні.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Крутые перцы: с кускусом, цукини и баклажанами.

Лазанья з шинкою і мигдалем.

На 4 порції:.

4 цукіні середнього розміру.

1 цибулина.

2 зубки часнику.

4 ст.

л оливкової олії.

100 мл білого сухого вина.

150 мл курячого бульйону.

150 г вареної шинки.

100 г очищеного мигдалю.

2 ст.

л рубаної петрушки.

цедра 1 лимона.

200 г листів лазаньї.

200 г сиру фета.

мелений чорний перець.

Духовку нагріти до 180°.

Цукіні вимити, добре обсушити й нарізати уздовж тонкими довгими скибочками (повинно вийти 10-12 шт.).

Цибулю з часником очистити, порубати й підрум’янити на 1 ст.

л оливкової олії.

Біле вино змішати з курячим бульйоном і довести до кипіння.

Варити 3 хв, посолити та поперчити.

Шинку нарізати маленькими кубиками.

Мигдаль подрібнити, потім з’єднати з петрушкою і цедрою лимона.

У невелику форму, змащену будь-яким жиром, укласти шарами листи лазаньї та скибочки цукіні, посипаючи кожен мигдальною сумішшю і розкришеним сиром фета.

Залити винно-бульонню сумішшю і запікати 20 хв.

Перед подачею дати трохи охолонути.

Оладки з цукіні з грибним соусом.

На 4 порції:.

500 г печериць.

1 зубок часнику.

1 цибулина.

8 ст.

л оливкової олії.

200 мл вершків (жирність 20%).

2 цукіні.

300 г картоплі.

2 яйця.

2 ст.

л крохмалю.

2 ст.

л рубаної зелені.

мелений чорний перець.

Для соусу гриби нарізати дрібними кубиками.

Часник і цибулю порубати, потім підрум’янити на 2 ст.

л олії.

Додати шампіньйони та обсмажувати 5 хв.

Влити вершки, посолити, поперчити й тушкувати 7 хв.

Цукіні вимити, натерти на крупній тертці й трохи посолити.

Картоплю очистити та також натерти.

Перемішати з кабачками й злегка віджати.

Яйця збити, додати крохмаль, зелень, перемішати з тертими овочами та приправити.

Приготовану масу викладати ложкою на сковороду з гарячою олією і смажити до рум’янцю з кожного боку.

Оладки подати на стіл з грибним соусом.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: «Шапка маленького Мука».

«Бочонки» з овочами.

На 4 порції:.

4 невеликих круглих цукіні.

1 цибулина.

2 зубки часнику.

4 невеликих помідорів.

1/2 стручка перцю чилі.

60 г твердого сиру.

6 ст.

л оливкової олії.

мелений чорний перець.

Цукіні вимити, добре обсушити й зрізати верхівки.

Вийняти ложкою м’якоть і нарізати дрібними кубиками.

Цибулю і часник очистити, порубати.

Помідори вимити, обсушити та нарізати кубиками.

Перець чилі, видаливши насіння, дрібно порубати.

Сир натерти на середній тертці.

Духовку нагріти до 180°.

Цибулю з часником злегка підрум’янити на 2 ст.

л олії.

Додати м’якоть кабачків, помідори, перець чилі й тушкувати протягом 5 хв.

Посолити та поперчити.

Тушковані овочі розкласти по цукіні.

Посипати тертим сиром, скропити олією, що залишилася і накрити верхівками.

Запікати близько 20 хв.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Цукини с грибами и овощами.

Запіканка з рулетиків.

На 4 порції:.

2 великих цукіні.

12 маленьких філе білої риби (по 60 г).

4 ст.

л соку лимона.

4 помідори.

4 гілочки кропу.

3 яйця.

300 мл сметани (жирність 20%).

100 мл молока.

1 зубок часнику.

100 г тертого сиру.

мелений чорний перець.

Цукіні розрізати уздовж тонкими довгими скибочками.

Залити киплячою підсоленою водою так, щоб вона злегка покривала овочі, і варити близько 3 хв.

Воду злити.

Рибне філе скропити соком лимона і посолити.

Розкласти по одному на скибочки цукіні й згорнути рулетиками.

Укласти в форму, щільно притискаючи один до одного.

Помідори опустити на 1 хв в киплячу воду, потім очистити.

М’якоть дрібно нарізати.

Кріп порубати.

Духовку нагріти до 200°.

Яйця збити зі сметаною і молоком.

Часник подрібнити та підмішати до отриманої маси.

За рулетиками розподілити помідори й кріп.

Залити яєчно-сметанною сумішшю, посипати сиром і запікати 25 хв.

Запечені в духовці цукіні з пармезаном.

На 4 порції:.

4 цукіні.

50 г сиру пармезан.

улюблені спеції.

оливкова олія.

Вимити цукіні й нарізати брусочками, розігріти духовку до 180 градусів.

Натерти сир пармезан, змішати його з улюбленими спеціями та сіллю.

Дуже смачно виходить з сумішшю італійських трав.

Цукіні обваляти в суміші спецій і сиру, викласти на деко, застелене пергаментом або фольгою.

Присипати залишками суміші зверху і полити оливковою олією (зовсім трошки).

Випікати близько 25 хвилин.

А ти любиш цукіні?.

Источник материала
Поделиться сюжетом