Цукіні — це різновид кабачка, який дуже популярний в Італії.
Він темно-зеленого кольору, має ніжну і тонку шкірку і є зручним для приготування їжі.
Ділимось нереальними рецептами страв з цукіні.
ЧИТАЙ ТАКОЖ: Крутые перцы: с кускусом, цукини и баклажанами.
Лазанья з шинкою і мигдалем.
На 4 порції:.
4 цукіні середнього розміру.
1 цибулина.
2 зубки часнику.
4 ст.
л оливкової олії.
100 мл білого сухого вина.
150 мл курячого бульйону.
150 г вареної шинки.
100 г очищеного мигдалю.
2 ст.
л рубаної петрушки.
цедра 1 лимона.
200 г листів лазаньї.
200 г сиру фета.
мелений чорний перець.
Духовку нагріти до 180°.
Цукіні вимити, добре обсушити й нарізати уздовж тонкими довгими скибочками (повинно вийти 10-12 шт.).
Цибулю з часником очистити, порубати й підрум’янити на 1 ст.
л оливкової олії.
Біле вино змішати з курячим бульйоном і довести до кипіння.
Варити 3 хв, посолити та поперчити.
Шинку нарізати маленькими кубиками.
Мигдаль подрібнити, потім з’єднати з петрушкою і цедрою лимона.
У невелику форму, змащену будь-яким жиром, укласти шарами листи лазаньї та скибочки цукіні, посипаючи кожен мигдальною сумішшю і розкришеним сиром фета.
Залити винно-бульонню сумішшю і запікати 20 хв.
Перед подачею дати трохи охолонути.
Оладки з цукіні з грибним соусом.
На 4 порції:.
500 г печериць.
1 зубок часнику.
1 цибулина.
8 ст.
л оливкової олії.
200 мл вершків (жирність 20%).
2 цукіні.
300 г картоплі.
2 яйця.
2 ст.
л крохмалю.
2 ст.
л рубаної зелені.
мелений чорний перець.
Для соусу гриби нарізати дрібними кубиками.
Часник і цибулю порубати, потім підрум’янити на 2 ст.
л олії.
Додати шампіньйони та обсмажувати 5 хв.
Влити вершки, посолити, поперчити й тушкувати 7 хв.
Цукіні вимити, натерти на крупній тертці й трохи посолити.
Картоплю очистити та також натерти.
Перемішати з кабачками й злегка віджати.
Яйця збити, додати крохмаль, зелень, перемішати з тертими овочами та приправити.
Приготовану масу викладати ложкою на сковороду з гарячою олією і смажити до рум’янцю з кожного боку.
Оладки подати на стіл з грибним соусом.
ЧИТАЙ ТАКОЖ: «Шапка маленького Мука».
«Бочонки» з овочами.
На 4 порції:.
4 невеликих круглих цукіні.
1 цибулина.
2 зубки часнику.
4 невеликих помідорів.
1/2 стручка перцю чилі.
60 г твердого сиру.
6 ст.
л оливкової олії.
мелений чорний перець.
Цукіні вимити, добре обсушити й зрізати верхівки.
Вийняти ложкою м’якоть і нарізати дрібними кубиками.
Цибулю і часник очистити, порубати.
Помідори вимити, обсушити та нарізати кубиками.
Перець чилі, видаливши насіння, дрібно порубати.
Сир натерти на середній тертці.
Духовку нагріти до 180°.
Цибулю з часником злегка підрум’янити на 2 ст.
л олії.
Додати м’якоть кабачків, помідори, перець чилі й тушкувати протягом 5 хв.
Посолити та поперчити.
Тушковані овочі розкласти по цукіні.
Посипати тертим сиром, скропити олією, що залишилася і накрити верхівками.
Запікати близько 20 хв.
ЧИТАЙ ТАКОЖ: Цукини с грибами и овощами.
Запіканка з рулетиків.
На 4 порції:.
2 великих цукіні.
12 маленьких філе білої риби (по 60 г).
4 ст.
л соку лимона.
4 помідори.
4 гілочки кропу.
3 яйця.
300 мл сметани (жирність 20%).
100 мл молока.
1 зубок часнику.
100 г тертого сиру.
мелений чорний перець.
Цукіні розрізати уздовж тонкими довгими скибочками.
Залити киплячою підсоленою водою так, щоб вона злегка покривала овочі, і варити близько 3 хв.
Воду злити.
Рибне філе скропити соком лимона і посолити.
Розкласти по одному на скибочки цукіні й згорнути рулетиками.
Укласти в форму, щільно притискаючи один до одного.
Помідори опустити на 1 хв в киплячу воду, потім очистити.
М’якоть дрібно нарізати.
Кріп порубати.
Духовку нагріти до 200°.
Яйця збити зі сметаною і молоком.
Часник подрібнити та підмішати до отриманої маси.
За рулетиками розподілити помідори й кріп.
Залити яєчно-сметанною сумішшю, посипати сиром і запікати 25 хв.
Запечені в духовці цукіні з пармезаном.
На 4 порції:.
4 цукіні.
50 г сиру пармезан.
улюблені спеції.
оливкова олія.
Вимити цукіні й нарізати брусочками, розігріти духовку до 180 градусів.
Натерти сир пармезан, змішати його з улюбленими спеціями та сіллю.
Дуже смачно виходить з сумішшю італійських трав.
Цукіні обваляти в суміші спецій і сиру, викласти на деко, застелене пергаментом або фольгою.
Присипати залишками суміші зверху і полити оливковою олією (зовсім трошки).
Випікати близько 25 хвилин.
А ти любиш цукіні?.