Ну хто не любить побалувати себе смачним соковитим стейком або м’ясним рагу? Зрідка це навіть корисно.
А ось надмірне споживання м’яса негативно впливає на організм, попереджають лікарі.
Розповідаємо, чому воно особливо небезпечно для жінок.
Лікарі закликають не зловживати червоним м’ясом, щоб уникнути в майбутньому негативних наслідків для здоров’я.
Вчені і дієтологи по сей день обговорюють шкоду і користь червоного м’яса.
Продукт багатий білком, який допомагає нарощувати м’язову масу і підтримувати нормальний метаболізм.
Також він збагачує організм вітамінами групи B, залізом, фосфором, цинком і магнієм.
Але, попри всі корисні властивості, лікарі радять не захоплюватися цим продуктом.
Судячи з результатів недавнього дослідження, в зоні особливого ризику знаходяться жінки.
Як з’ясувалося, регулярне вживання червоного м’яса збільшує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи й деменції.
До таких висновків кардіологи прийшли, проаналізувавши медкарти близько 100 тисяч жінок після 50 років на протязі двадцяти років.
Так, понад 7,5 тисяч жінок померли від онкозахворювань, 7 тисяч — від проблем з серцем, близько 2,7 тисячі — від деменції.
Також вчені досліджували зв’язок між захворюваннями та білками, якими харчувалися люди.
Виявилося, що жінки, які вживають білки з рослинних продуктів, хворіли на зазначені недуги на 9% рідше.
Варто відзначити, що думки лікарів щодо небезпеки м’яса розходяться.
Так, шкода існує.
Однак деякі фахівці також переконані, що найбільше на схильність до серцевих порушень, діабету й онкологічних захворювань впливає спадковість і спосіб життя людини.
Примітно, що раніше експерти з Північної Америки та Європи назвали факти про шкоду м’яса надто переконливими.
В ході власних досліджень вони прийшли до висновку, що вживання продуктів тваринного походження має незначний вплив на розвиток зазначених хвороб.
Фахівці відзначають, на здоров’я людини протягом усього життя впливає безліч факторів.
В першу чергу це харчування, спадковість, рівень активності та т.
Щоб уникнути проблем в майбутньому, лікарі рекомендують додавати в раціон білки тваринного і рослинного походження, відмовитися від шкідливої їжі, алкоголю і куріння.