19 апреля, пятница
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Лондоні не дозволили будувати «вежу-тюльпан» через негативний вплив на архітектуру
У Лондоні не дозволили будувати «вежу-тюльпан» через негативний вплив на архітектуру

У Лондоні не дозволили будувати «вежу-тюльпан» через негативний вплив на архітектуру

Вітаємо вас на «Хмарочосі»! Ми пишемо про розвиток міст вже 7 років та 113 днів. За цей час ми опублікували вже 15518 новин та статей і продовжуємо це робити щодня. Підтримайте нас щомісячним внеском! За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви сприятимете незалежній роботі редакції і допоможете робити Київ місцем для гідного життя, а діяльність влади – прозорішою.

Фото: Andreea Cutieru

Міністерство житлового будівництва Великої Британії оголосило, що уряд не видасть дозвіл на будівництво 305-метрової вежі Tulip, спроєктованої архітекторами бюро Foster + Partners, пише Archdaily. Причиною відмови стало занепокоєння вуглецевим слідом та «негативним впливом на навколишню архітектуру».

У звіті інспектора з планування пояснюється, що «вежа такої форми, побудована з обраних архітекторами матеріалів, завдасть серйозної шкоди значущості Лондонського Тауера та інших об’єктів культурної спадщини», що переважає цінність, яку вона може представляти як туристичний та освітній об’єкт.

Рішення уряд ухвалив після апеляції забудовника та означає офіційне завершення проєкту.

Спочатку проєкт в 2019 році відхилив мер Лондона Садік Хан через відсутність офісних і житлових приміщень. За його словами, вежа принесе мало користі місту і може негативно вплинути на його вигляд. Водночас у звіті наголошується високий рівень втіленої енергії в конструкції, а також згадується «нестійкий життєвий цикл».

За проєктом Foster + Partners нагорі 305-метрової вежі Tulip мала бути конструкція у формі бутона, в якій планувалося відкрити навчальний центр з видом на Лондон.

Источник материала
Поделиться сюжетом