25 апреля, четверг
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Південна Корея та ООН розробляють прототип плавучого міста
Південна Корея та ООН розробляють прототип плавучого міста

Південна Корея та ООН розробляють прототип плавучого міста

Вітаємо вас на «Хмарочосі»! Ми пишемо про розвиток міст вже 7 років та 122 днів. За цей час ми опублікували вже 15609 новин та статей і продовжуємо це робити щодня. Підтримайте нас щомісячним внеском! За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви сприятимете незалежній роботі редакції і допоможете робити Київ місцем для гідного життя, а діяльність влади – прозорішою.


У Південній Кореї за підтримки ООН збудують прототип плавучого міста з усіма необхідними технологіями для повного самозабезпечення у разі глобальної кліматичної катастрофи. Про це повідомляє технологічна компанія Оceanix.

Так уряд міста Пусан, члени програми ООН із населених пунктів та Оceanix cтворять перший у світі прототип плавучого міста. Місто зможе повністю забезпечувати себе ресурсами, що дозволить його жителям вижити у разі підвищення рівня моря і, теоретично, без зв’язку із зовнішнім світом.

Місто вироблятиме продукти харчування, енергію та прісну воду. Клітини під платформами можуть бути використані для утримання морських гребінців, водоростей або інших видів морепродуктів, аквапонічні системи перетворять рибні відходи на добрива для рослин.

Нове плавуче місто буде розміром у кілька шестикутних платформ, розташованих на поверхні води. Їх планують зміцнити вапняковим покриттям, у два-три рази твердішим за бетон. Цей матеріал чинить вплив електричного струму на підводні мінерали. Згодом він стає все міцнішим і може відновлюватися.

Дизайн міста поки що не затвердили. Попередня вартість проекту – близько 200 мільйонів доларів, саме будівництво триватиме приблизно три роки.

Источник материала
Поделиться сюжетом