Софійський собор у Києві потрапив у рейтинг найінстаграмніших об’єктів ЮНЕСКО
Софійський собор у Києві потрапив у рейтинг найінстаграмніших об’єктів ЮНЕСКО

Софійський собор у Києві потрапив у рейтинг найінстаграмніших об’єктів ЮНЕСКО

Вітаємо вас на «Хмарочосі»! Ми пишемо про розвиток міст вже 7 років та 122 днів. За цей час ми опублікували вже 15611 новин та статей і продовжуємо це робити щодня. Підтримайте нас щомісячним внеском! За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви сприятимете незалежній роботі редакції і допоможете робити Київ місцем для гідного життя, а діяльність влади – прозорішою.


Софійський собор у Києві увійшов в десятку найінстаграмніших об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Він потрапив у рейтинг креативної британської компанії Design Bundles.

У компанії проаналізували, скільки разів було відмічено в Instagram 145 найпопулярніших об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, та надали їм відповідний рейтинг.

На першому місці рейтингу історичний центр Риму в Італії – його запостили 61 244 436 разів. Ріо-де-Жанейро, Бразилія − 45 039 569 згадок. Венеція та її лагуна в Італії отримали 25 755 922 позначок, а Софійський собор у Києві було відмічено 21 914 502 рази. Він випередив історичний центр Флоренції в Італії, який отримав 21 516 815 позначок.

Також у рейтинг потрапили історичний центр Праги в Чехії, Будапешт в Угорщині, Бразиліа у Бразилії, Кіто в Еквадорі.

Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) виявляє культурну та природну спадщину в усьому світі, яка, на їхню думку, має «визначну цінність для людства». Об’єкти всесвітньої спадщини виняткові та різноманітні, від Великого Бар’єрного рифу в Австралії до Серенгеті у Східній Африці.

Источник материала
Поделиться сюжетом