Чим пригостити гостей на Новий рік: буженина із запеченими овочами
Чим пригостити гостей на Новий рік: буженина із запеченими овочами

Чим пригостити гостей на Новий рік: буженина із запеченими овочами

Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-кухаря телевізійного шоу «Утро ДОМа».

Якщо вам поставили завдання: принести одну-дві страви на святковий стіл, а вам вже набридли традиційні олів’є та холодці, пропонуємо 8 небанальних рецептів, які швидко готуються й не потребують кулінарного хисту.

Автор цих новорічних страв – кулінар Чаба Бакош, який щодня ділиться своїми рецептами у ранковому шоу «Утро ДОМа» на телеканалі «ДОМ».

Для приготування буженини із запеченими овочами знадобиться:.

Нашийок — 1,8 кг (кіло вісімсот).

Лавровий лист — 10 шт.

Часник — 1 головка.

Олія — ​​50 грамів.

Пастернак – 2 шт.

Корінь селери — 1 шт.

Корінь петрушки – 2 шт.

Морква – 2 шт.

Чебрець — декілька гілочок.

Розмарин – декілька гілочок.

Чорний перець.

Запашний перець.

Завантажте в блендер і перебийте: лаврове листя, чорний перець горошком, запашний перець, часник, олію, розмарин та чебрець.

Нашпигуйте нашийок часником, попередньо зробивши надрізи.

Посоліть та змастіть приготованим маринадом.

Загорніть у пергамент для випікання та у фольгу.

Випікайте в духовій шафі 40 хвилин при температурі 250 градусів.

Потім знизьте температуру до 110 (сто десяти) градусів і випікати ще 2,5-3 (дві з половиною-три) години.

Залиште у фользі на 40 хвилин.

Наріжте коренеплоди, полийте оливковою олією, додайте гілочки чебрецю, сіль, перець за смаком.

Запікайте в духовці за температури 180 градусів до готовності.

Наріжте шматочками готову буженину.

Подавайте із запеченими коренеплодами.

Прикрасьте гілочками чебрецю.

«Утро ДОМа» – ранкова, щоденна програма на телеканалі «ДОМ», де кожного дня телеведучі Костянтин Октябрський, Анастасія Касілова, Анна Кузіна та Костянтин Войтенко зустрічають в будинку проєкту цікавих гостей: від зірок шоу-бізнесу до провідних спеціалістів із різних галузей.

Источник материала
loader