Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-кухаря телевізійного шоу «Утро ДОМа».
Якщо вам поставили завдання: принести одну-дві страви на святковий стіл, а вам вже набридли традиційні олів’є та холодці, пропонуємо 8 небанальних рецептів, які швидко готуються й не потребують кулінарного хисту.
Автор цих новорічних страв – кулінар Чаба Бакош, який щодня ділиться своїми рецептами у ранковому шоу «Утро ДОМа» на телеканалі «ДОМ».
Для приготування буженини із запеченими овочами знадобиться:.
Нашийок — 1,8 кг (кіло вісімсот).
Лавровий лист — 10 шт.
Часник — 1 головка.
Олія — 50 грамів.
Пастернак – 2 шт.
Корінь селери — 1 шт.
Корінь петрушки – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Чебрець — декілька гілочок.
Розмарин – декілька гілочок.
Чорний перець.
Запашний перець.
Завантажте в блендер і перебийте: лаврове листя, чорний перець горошком, запашний перець, часник, олію, розмарин та чебрець.
Нашпигуйте нашийок часником, попередньо зробивши надрізи.
Посоліть та змастіть приготованим маринадом.
Загорніть у пергамент для випікання та у фольгу.
Випікайте в духовій шафі 40 хвилин при температурі 250 градусів.
Потім знизьте температуру до 110 (сто десяти) градусів і випікати ще 2,5-3 (дві з половиною-три) години.
Залиште у фользі на 40 хвилин.
Наріжте коренеплоди, полийте оливковою олією, додайте гілочки чебрецю, сіль, перець за смаком.
Запікайте в духовці за температури 180 градусів до готовності.
Наріжте шматочками готову буженину.
Подавайте із запеченими коренеплодами.
Прикрасьте гілочками чебрецю.
«Утро ДОМа» – ранкова, щоденна програма на телеканалі «ДОМ», де кожного дня телеведучі Костянтин Октябрський, Анастасія Касілова, Анна Кузіна та Костянтин Войтенко зустрічають в будинку проєкту цікавих гостей: від зірок шоу-бізнесу до провідних спеціалістів із різних галузей.