Простий рецепт: гарбузові зрази з копченою салакою
Простий рецепт: гарбузові зрази з копченою салакою

Простий рецепт: гарбузові зрази з копченою салакою

Амінокислоти у раціоні — це важливо! Вони допомагають уповільнити старіння, підтримують імунітет.

Насититись незамінними амінокислотами можна з океанської риби, такої, наприклад, як салака.

Це — балтійский підвид оселедця атлантичного.

Страви з цієї рибки просто тануть у роті та мають вишуканий смак.

Гарбузові зрази з копченою салакою.

Пропонуємо до вашої уваги цікавий рецепт, яким з нами поділилася Ольга Мартиновська, переможниця шоу «Мастер.

Шеф» та суддя «Мастер.

200 г запеченого гарбуза.

200 г пюре картоплі.

сіль, перець.

1 гілочка чебрецю.

1 яйце.

3 ст.

2 ст.

зелена олія.

салака в олії.

олія для смаження.

Шматочки гарбуза запечіть у фользі в духовці за температури 180 °C протягом 30-40 хв.

Розімніть гарбуз в пюре за допомогою виделки.

Якщо перебивати його в блендері, пюре стане рідким і доведеться додавати багато борошна.

Картоплю рекомендую відварити в мундирах.

Поки вона тепла, почистити її та розім’яти в пюре без додавання масла та молока.

Потім змішайте обидва пюре, додайте до суміші листочки чебрецю, сіль та перець.

Розбиваємо та вводимо одне яйце, і перемішуємо.

Варто дивитися по консистенції: якщо трішки рідкувата, додаємо борошно, якщо досить густа – не додаємо зовсім.

Все залежить від гарбуза, який вам попадеться, і від того, скільки він втратить вологи під час запікання.

Залежить також і від вашого картопляного пюре.

Тому пильнуйте! Формуємо зрази, обвалюємо їх в борошні з усіх боків і смажимо на пательні на помірному вогні.

А тепер приготуємо зелену олію з кропу та петрушки!.

Візьміть по 50 г кожного виду зелені, покладіть у блендер та додайте 50 мл рослинної олії.

Перебийте в «кашку», перелийте до сотейника та нагрійте до 65-70 °C.

Ще раз збийте у блендері, пропустіть через марлю та одразу поставте на лід.

Кладемо смачну салаку на теплі зрази, пару ложечок холодної густої сметани та декілька крапель зеленої олії.

Источник материала
loader