Амінокислоти у раціоні — це важливо! Вони допомагають уповільнити старіння, підтримують імунітет.
Насититись незамінними амінокислотами можна з океанської риби, такої, наприклад, як салака.
Це — балтійский підвид оселедця атлантичного.
Страви з цієї рибки просто тануть у роті та мають вишуканий смак.
Гарбузові зрази з копченою салакою.
Пропонуємо до вашої уваги цікавий рецепт, яким з нами поділилася Ольга Мартиновська, переможниця шоу «Мастер.
Шеф» та суддя «Мастер.
200 г запеченого гарбуза.
200 г пюре картоплі.
сіль, перець.
1 гілочка чебрецю.
1 яйце.
3 ст.
2 ст.
зелена олія.
салака в олії.
олія для смаження.
Шматочки гарбуза запечіть у фользі в духовці за температури 180 °C протягом 30-40 хв.
Розімніть гарбуз в пюре за допомогою виделки.
Якщо перебивати його в блендері, пюре стане рідким і доведеться додавати багато борошна.
Картоплю рекомендую відварити в мундирах.
Поки вона тепла, почистити її та розім’яти в пюре без додавання масла та молока.
Потім змішайте обидва пюре, додайте до суміші листочки чебрецю, сіль та перець.
Розбиваємо та вводимо одне яйце, і перемішуємо.
Варто дивитися по консистенції: якщо трішки рідкувата, додаємо борошно, якщо досить густа – не додаємо зовсім.
Все залежить від гарбуза, який вам попадеться, і від того, скільки він втратить вологи під час запікання.
Залежить також і від вашого картопляного пюре.
Тому пильнуйте! Формуємо зрази, обвалюємо їх в борошні з усіх боків і смажимо на пательні на помірному вогні.
А тепер приготуємо зелену олію з кропу та петрушки!.
Візьміть по 50 г кожного виду зелені, покладіть у блендер та додайте 50 мл рослинної олії.
Перебийте в «кашку», перелийте до сотейника та нагрійте до 65-70 °C.
Ще раз збийте у блендері, пропустіть через марлю та одразу поставте на лід.
Кладемо смачну салаку на теплі зрази, пару ложечок холодної густої сметани та декілька крапель зеленої олії.