Простий рецепт вареників з вишнею
Простий рецепт вареників з вишнею

Простий рецепт вареників з вишнею

«Вареники з вишнею у багатьох асоціюються з дитинством, коли ти залазиш на дерево, збирає їх, приносиш бабусі, а вона вже ліпить вареники. Вареники з вишнею — це і основна страва та десерт. До того ж дієтологи відзначають і корисні властивості вишні», — нагадує Євген Клопотенко.

Як приготувати вареники з вишнею

Складові:

Для тіста:

500 г борошна (і додатково для замішування)

250 мл молока

1 куряче яйце

1 ст. л. соняшникової олії

½ ч. л. солі

Для вареників:

400 г вишні без кісточок

1-2 ст. л. цукру

1 ст. л. манки

1 щіпка солі

Простий рецепт вареників з вишнею: покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для приготування вареників із вишнями. З вишень видаліть кісточки. Ви також можете купити заморожену вишню без кісточок та просто її розморозити.

Відміряйте 500 г борошна і пересипте у велику миску, додайте ½ ч. л. солі, 1 куряче яйце та 1 ст. л. олії.

Потім влийте 250 мл молока.

Замісити тісто. Воно має вийти еластичним, не липнути до рук і не розвалюватись у процесі приготування.

У очищену вишню додайте столову ложку манної крупи. Манка вбере в себе зайвий вишневий сік, при цьому вареники залишаться соковитими, але сік не витікатиме, коли ви розкушуватимете вареник. Також додайте 1 ст. л. цукру.

Розкотіть тісто завтовшки близько 2-3 мм на дошці або робочій поверхні. За допомогою кухля або склянки виріжте в тісті кружечки.

Викладіть трохи начинки на один край кружечка і обережно притисніть іншою стороною. Добре защипніте краї тіста, щоб начинка в процесі варіння не могла витекти з вареника. Сформуйте вареники зі всіх кружечків тіста.

Сформуйте вареники зі всіх кружечків тіста. Варіть вареники в окропі на повільному вогні приблизно 3-4 хвилини після того, як вони спливуть.

Потім викладіть гарячі вареники в миску і присипте цукром. Це додасть насолоди і не дозволить вареникам злипнутися між собою.


Теги: вареники, рецепти клопотенко, що приготувати вдома
Источник материала
loader