Зелений салат з горохом, шпинатом та яблуками: простий літній рецепт
Зелений салат з горохом, шпинатом та яблуками: простий літній рецепт

Зелений салат з горохом, шпинатом та яблуками: простий літній рецепт

«Цей рецепт я вигадав, коли ми з командою розробляли меню для мого ресторану. Мені захотілося зробити зелений салат з горохом. Із зеленим горошком, зеленим яблуком, зеленим шпинатом та навіть зеленою олією. Усі відтінки та смаки зеленого, які можуть бути, з легкими акцентами цибулі та редьки. І це вийшло так круто, що я був просто зобов’язаний цим поділитися. Нехай цей салат не здається вам чимось дуже складним, насправді він не складніший за будь-який інший», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати салат з горохом

Інгредієнти для салату:

100 г гороху (сушеного)

1/2 ч. л. соди

200 г замороженого горошку

1 зелене яблуко

1 ст. л. соняшникової олії

1 ст. л. лимонного соку

80 г листя шпинату

50 г чорної редьки

1/2 червоної цибулини

2 щіпки насіння кунжуту (чорного)

Для зеленої олії:

80 мл олії

20 г петрушки

20 г кропу

1 щіпка солі

Зелений салат з горохом та яблуками: покроковий рецепт

Горох сушений залийте склянкою води, додайте соду і залиште на 6-8 годин. Промийте та відваріть у підсоленій воді до готовності. Відкиньте на друшляк.

Зелений горошок розморозьте за кімнатної температури. Додайте його в ємність із відвареним сушеним горохом і добре перемішайте. Посоліть до смаку, додайте соняшникову олію, сік лимона і перебийте блендером до однорідного стану. Потім пропустіть масу через сито, щоб вона стала ніжнішою та одноріднішою.

Листя шпинату добре промийте й обсушіть, яблуко очистьте від шкірки і наріжте кубиками зі стороною 5-7 мм. Редьку наріжте тонкими слайсами так, щоб вона була прозорою. Цибулю наріжте тонкими півкільцями.

Приготуйте заправку для салату. У чаші блендера перебийте олію з листям петрушки, кропу і сіллю. Не використовуйте тверді стебла для приготування.

Викладіть на тарілку пасту з гороху, потім листя шпинату та кубики яблука. Зверху викладіть слайси редьки та півкільця цибулі. Полийте зеленою олією і посипте насінням кунжуту.


Теги: готуємо вдома, рецепт салату, рецепти клопотенко
Источник материала
loader