Крученики зі свинини з чорносливом та горіхами: традиційна українська страва
Крученики зі свинини з чорносливом та горіхами: традиційна українська страва

Крученики зі свинини з чорносливом та горіхами: традиційна українська страва

«Саме крученики зі свинини з чорносливом та волоськими горіхами я хочу сьогодні приготувати. Щодо назви, то все очевидно — начинку треба закручувати в шматочок м`яса, тому блюдо назвали кручениками. М`ясо для кручеників можна вибирати будь-яке — смачно буде і зі свинини, і з яловичини, і з курки. Я вибрав свинину, це м`ясо — одне з найбільш уживаних серед українців. Це стосується і начинки, чорнослив з горіхами — дуже поширений варіант начинки для кручеників. Щоб страва була соковитішою, я приготував овочевий соус з моркви, цибулі та томатної пасти», — каже Євген Клопотенко.

Складові:

500 г свинини (антрекот)

150 г чорносливу

100 г волоських горіхів

2-3 ст. л. соняшникової олії

за смаком сіль та перець

Для соусу:

1 морква

1 цибуля

1 гілочка розмарину

2 ст. л. томатної пасти

150 мл води

2 ст. л. соняшникової олії

за смаком сіль та перець

Готуємо крученики:

Підготуйте всі інгредієнти для приготування кручеників із свинини з чорносливом та волоськими горіхами. Увімкніть духовку розігріватись до 180 градусів.

Наріжте 500 г свинячого антрекота на 6 частин товщиною приблизно 1 см.

Викладіть м`ясо на дошку, накрийте харчовою плівкою та відбийте молотком для м`яса. Робіть це обережно, щоби м`ясо не порвалося. Посоліть і поперчіть свинину з обох боків.

Подрібніть 150 г чорносливу та 100 г волоських горіхів.

Викладіть начинку на шматочки м`яса та загорніть у рулетики.

Зв`яжіть кожен рулетик ниткою, щоб вони не розкрутилися під час приготування.

Розігрійте сковороду із 2-3 ст. л. соняшникової олії і обсмажте крученики до золотистої скоринки.

Для засмаження очистіть моркву та цибулю. Морквину натріть на тертці, а цибулину поріжте кубиками.

Обсмажте цибулю та моркву на розігрітій сковороді з 2 ст. л. олії до м`якості цибулі. Додайте трохи солі та перцю, 2 ст. л. томатної пасти. Перемішайте та влийте 150 мл води. Гасіть, поки вода не випарується.

Викладіть у форму для запікання крученики та соус. Для аромату додайте частинки гілочок розмарину. Запікайте 20 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.


Теги: готуємо вдома, рецепти клопотенко, що приготувати вдома
Источник материала
loader