«Я вирішив долучитися до традицій та розповісти вам рецепт ніжних вареників із домашнім сиром. Тісто на вареники я захотів вибрати заварне. Воно дуже м`яке та пишне, при цьому зберігає хорошу еластичність. І, звісно, додав наш рідний мак. Якщо перетерти його з цукром, він просто неймовірно добре підходить для начинки цих вареників. Захочете ще трохи підсолодити? Зробіть соус із сметани та згущеного молока, як у мене», — каже Євген Клопотенко.
Складові:
Для тесту:
500 г борошна
250 г гарячої води
4 ст. л. соняшникової олії
½ ч. л. солі
1 щіпка цукру
Для начинки:
500 г домашнього сиру
1 яйце
5 ст. л. маку (+1 ст. л. цукру)
2 ст. л. цукру
Для соусу:
2-3 ст. л. сметани
2-3 ст. л. згущеного молока
цедра при подачі за бажанням
Готуємо вареники:
Підготуйте інгредієнти для приготування вареників із домашнім сиром та маком.
Я вирішив готувати із заварного тіста і не використав яйце, так тісто виходить ніжнішим. Якщо хочете, можете додати 1 яйце, тоді тісто буде пружнішим. Прогрійте в сотейнику 250 мл води до появи пари (приблизно 70-80 градусів).
У чашу комбайна висипте 500 г борошна, додайте|добавляйте| гарячу воду, ½ ч. л. солі та щіпку цукру.
Додайте 4 ст. л. олії і поставте замішуватися в чашу кухонного комбайна або замісити вручну. Спочатку перемішуйте інгредієнти ложкою, а коли тісто трохи охолоне, продовжіть руками.
Готове тісто трохи підмісити руками, оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник на 20-30 хвилин.
Змішайте 5 ст. л. маку зі 1 ст. л. цукру. Перемеліть у подрібнювачі, кавомолці або просто у ступці за допомогою маточки. Так мак краще розітреться.
З`єднайте перетертий мак із 500 г сиру. У мене домашній сир 9% жирності, але ви можете взяти будь-який інший.
Додайте до начинки 2 ст. цукру та вбийте 1 яйце.
Добре перетріть вилкою начинку до однорідної консистенції.
Дістаньте тісто з холодильника і розкотіть його в пласт завтовшки 1-2 мм.
За допомогою склянки або іншого предмета зробіть кружечки з тіста.
На один край викладіть начинку, загорніть другим краєм. Сформуйте так само всі вареники. Якщо є бажання, зробіть по краях гарний візерунок у формі кіски.
Варіть вареники з сиром у окропі 3-5 після закипання.
Для соусу з`єднайте в мисці 2-3 ст. л. сметани та 2-3 ст. л. згущеного молока. Трохи перемішайте та полийте готові вареники. Або можна залишити соус у мисочці та макати вареники.
Натріть зверху трохи лимонної цедри для свіжості та цитрусового аромату. Але це за бажанням.