Рецепт смачних польських бейглів з лососем та крем-сиром
Рецепт смачних польських бейглів з лососем та крем-сиром

Рецепт смачних польських бейглів з лососем та крем-сиром

«Бейгл — виріб з тіста, який за формою нагадує бублик, популярний у Європі та Америці. Основна концепція випічки з отвором посередині налічує багато століть. Це не дивно, тому що така форма має практичну перевагу — виріб можна було насадити на ціпок або протягнути через нього мотузку для полегшення транспортування. За однією з версій бейгл потрапив до Польщі з Відня, коли пекар приготував випічку у формі стремена та подарував королю Яну Собесському, який врятував Австрію від турецьких загарбників у 1683 році. Деякі дослідники вважають цю історію вигаданою, але головне, що бейгл пройшов крізь сторіччя і зараз ми можемо насолоджуватися його чудовим смаком.

Те, що бейгл пройшов такий довгий шлях і його досі люблять, вийшло не в останню чергу завдяки тому, що бейгл зберігався завжди довше звичайного хліба. Справа у спеціальному процесі приготування. Коли тісто вже підійшло і з нього сформували бейгли, перед запіканням їх спочатку занурюють у киплячу воду. Це робиться для того, щоб крохмаль, що знаходиться в борошні, утворив досить міцну захисну кірку. Вона не дозволяє воді або волозі потрапити усередину виробу. Таким чином, після випікання бейгл має тверду золотисту скоринку і пухку і м`яку середину.

Бейгли, звичайно, можна їсти просто так. Але смачніше буде, якщо з них приготувати сендвічі, розрізавши булочки навпіл. Для різних бутербродів і сендвічів часто використовують рибу. Популярна рибна начинка - це лосось, на ньому я і вирішив зупинитися, тому приготуємо бейгли з лососем та вершковим сиром. Але лосось ми подамо не просто так, а попередньо замаринуємо його зі свіжим буряком і зеленню кропу та меліси. Виходить просто ідеально смачно», — каже Євген Клопотенко.

Готуємо бейгли:

Складові:

Для тіста:

350 г борошна

150 мл теплої води

1,5 ст. л. цукру

½ ч. л. солі

2 ст. л. соняшникової олії

1 яйце (для змащування)

10 г живих дріжджів

1 ст. л. кунжуту (для посипання)

Для начинки:

300 г слабосоленого лосося

250 г крем-сиру

1 буряк

10 гілочок кропу

10 гілочок меліси

Рецепт ідеальних польських бейглів

Підготуйте інгредієнти для приготування бейгла з крем-сиром та маринованим лососем. Для тіста в миску з 350 г борошна розкришіть руками 10 г дріжджів.

На інший бік миски всипте 1,5 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. солі, 2 ст. л. соняшникової олії та влийте 150 мл теплої води. Цукор та сіль краще викладати не на дріжджі, щоб не придушити процес їхньої роботи.

Перемішайте тісто ложкою, воно має бути щільним. Тісто може здатися вам занадто сухим, але воно і повинно бути таким, не лякайтеся. Головне — добре його вимішати. Накрийте тісто плівкою та залиште на 1 годину для підйому.

Коли пройде година, розділіть тісто на 6 однакових частин і сформуйте з нього кульки.

У кожній кульці зробіть отвір пальцем і викладіть на лист. Залиште ще на 20-30 хвилин для підйому. Після цього можна зробити дірки ще більше, бо тісто ще трохи підійшло.

Закип`ятіть воду у великій каструлі. Коли вода закипить, вимкніть її та вкиньте три бейгли у воду. Тримайте по 1 хвилині з кожного боку, перевертаючи шумівкою, потім вкиньте ще три бейгли.

Викладіть на лист так, щоб між бейглами була відстань, тому що вони ще збільшуватимуться в процесі випічки. Змастіть їх яйцем за допомогою пензлика.

Посипте бейгли кунжутом і випікайте в духовці 20 хвилин при 180 градусах.

Тим часом приготуємо начинку для бейглів. Наріжте тонкими смужками 300 г слабосоленого лосося і викладіть у миску. Можна використати і свіжий.

Якщо ви використовуєте свіжий лосось, додайте 1 ч. л. цукру та ½ ч. л. солі. Якщо ви взяли слабосолоний лосось, можете пропустити цей крок.

Сирий буряк натріть на дрібній тертці і додайте в миску до лососю. Вона надасть не тільки красивого кольору рибі, а й цікавого смаку всієї страви.

Вимийте 10 гілочок кропу і 10 гілочок меліси і дрібно порубайте зелень. Додайте кріп та мелісу до лососю. Маринуйте рибу 20 хвилин, якщо ви взяли свіжий лосось і на 5-7 хвилин менше, якщо вибрали слабосолоний.

Готові булочки розріжте повністю на дві поперечні частини. Змастіть нижню частину булочки крем-сиром. Зверху викладіть замаринований лосось і накрийте другою булочкою.


Теги: готуємо вдома, рецепти клопотенка, що приготувати вдома
Источник материала
loader