«На багатьох іноземних кулінарних сайтах можна зустріти поєднання інжиру з беконом. В закусках, салатах, а іноді просто запечені разом. Виходить дуже смачно. Я вирішив зробити український варіант цієї закуски і приготував запечений інжир з салом. Взяв найніжніше, яке тільки можна знайти на ринку. І обов’язково з невеликою м’ясною прожилкою. Додав трохи чорного перцю для аромату і отримав чудову закуску», — говорить Євген Клопотенко.
Як приготувати запечений інжир із салом
Інгредієнти:
4 шт. інжиру
50 г сала (з прожилками м`яса)
1-2 дрібки чорного перцю свежемеленого
за смаком сіль
Запечений інжир із салом: покроковий рецепт
Інжир вимийте, просушіть і розріжте на дві частини. Духовку розігрійте до 180 градусів.
Сало поріжте на невеликі тоненькі шматочки. Для приготування страви обов`язково беріть ніжне сало з м`ясними прожилками.
Викладіть інжир на деко, застелене пергаментом, або в форму для запікання і викладіть зверху по невеликому шматочку сала.
Посипте перцем свіжомеленим і додайте зовсім трохи солі. Поставте в розігріту духовку на 10-15 хвилин, поки сало злегка не підрум`яниться. Смачного!