Небанальна українська кухня: запечений інжир із салом
Небанальна українська кухня: запечений інжир із салом

Небанальна українська кухня: запечений інжир із салом

«На багатьох іноземних кулінарних сайтах можна зустріти поєднання інжиру з беконом. В закусках, салатах, а іноді просто запечені разом. Виходить дуже смачно. Я вирішив зробити український варіант цієї закуски і приготував запечений інжир з салом. Взяв найніжніше, яке тільки можна знайти на ринку. І обов’язково з невеликою м’ясною прожилкою. Додав трохи чорного перцю для аромату і отримав чудову закуску», — говорить Євген Клопотенко.

Як приготувати запечений інжир із салом

Інгредієнти:

4 шт. інжиру

50 г сала (з прожилками м`яса)

1-2 дрібки чорного перцю свежемеленого

за смаком сіль

Запечений інжир із салом: покроковий рецепт

Інжир вимийте, просушіть і розріжте на дві частини. Духовку розігрійте до 180 градусів.

Сало поріжте на невеликі тоненькі шматочки. Для приготування страви обов`язково беріть ніжне сало з м`ясними прожилками.

Викладіть інжир на деко, застелене пергаментом, або в форму для запікання і викладіть зверху по невеликому шматочку сала.

Посипте перцем свіжомеленим і додайте зовсім трохи солі. Поставте в розігріту духовку на 10-15 хвилин, поки сало злегка не підрум`яниться. Смачного!


Теги: українська кухня, швидкі закуски, що приготувати вдома
Источник материала
loader