Закуска з печериць та білих грибів
Закуска з печериць та білих грибів

Закуска з печериць та білих грибів

«Обожнюю прості та швидкі закуски. Бутерброди з грибною пастою саме такі. Вам потрібно лише трошки підсмажити печериці, посилити їх смак білими грибами — і ароматна закуска з грибів готова. Додати смачний соус, намазати на хрусткий хлібець — і можна насолоджуватися життям, у будні чи свята, не має ніякого значення. Ви здивуєтеся, наскільки це смачно і просто», — запевняє Євген Клопотенко.

Як приготувати закуску з грибів

Інгредієнти:

200 г печериць

40-50 г сушених білих грибів

50 г вершкого масла

2 яйця

½ ч. л. гірчиці

1 ч. л. оцту

4-6 скибочок хлібу

1 ч. л. зерен коріандру

2-3 гілочки петрушка або кропу (за бажанням)

за смаком сіль та перець

Закуска з грибів: покроковий рецепт

Білі гриби (40-50 г) замочіть у холодній воді на 1 годину.

Печериці (200 г) добре вимийте і наріжте четвертинками. Якщо у вас досить великі гриби, поріжте трохи дрібніше.

Обсмажте печериці на 50 г вершкового масла до рум`яної скоринки.

Білі гриби перекладіть у сотейник, залийте водою і відваріть з додаванням солі протягом 20 хвилин.

Відкиньте білі гриби на сито, щоб дати стекти зайвій рідині. Відвар нам більше не знадобиться, можете використовувати його для супу або грибного соусу бешамель.

Скибочки хліба (4-6 шт.) підсушіть будь-яким зручним способом – на сухій пательні, у тостері або в духовці.

У чаші блендера з`єднайте печериці та відварені білі гриби. Додайте до грибів сіль і перець за смаком. Перебийте блендером до стану пасти. Мені подобається, коли залишаються невеликі вкраплення грибів у консистенції, але ви перебивайте до бажаної консистенції. Готовій масі дайте охолонути до кімнатної температури і за необхідності зберігайте в холодильнику протягом не більше двох днів. Для соусу збийте 2 яйця з ½ ч. л. гірчиці, 1 ч. л. оцту і сіллю з перцем віничком до появи піни.

Зберіть бутерброд. На хліб щедро викладіть грибну пасту. На пасту розкладіть соус. Посипте закуску 1 ч. л. зерен коріандру і подрібненою зеленню кропу або петрушки (2-3 гілочки) за бажанням.


Теги: готуємо вдома, літні закуски, легкі закуски
Источник материала
loader