Дуже смачні ватрушки із сиром та дорблю
Дуже смачні ватрушки із сиром та дорблю

Дуже смачні ватрушки із сиром та дорблю

«Напевно, ви не раз куштували солодкі ватрушки з кисломолочним сиром та родзинками. Ця випічка дуже смачна та багатьом знайома з дитинства. Ми хочемо запропонувати вам свій, дещо вдосконалений рецепт ватрушок. У ньому є один “таємний” інгредієнт, а саме дорблю — сир із блакитною пліснявою. Ледве помітна пікантна гіркуватість, характерна для цього виду сиру, зробить наші ватрушки неймовірно смачними. Таку випічку добре брати як перекус на роботу чи в подорож, готувати дітям, адже дорблю з блакитною пліснявою піддається в цьому рецепті термічній обробці», — запевняє Євген Клопотенко.

Поради щодо приготування ватрушок

Беріть кисломолочний сир найвищої жирності або домашній, щоб начинка не була сухою. Родзинки використовуйте за бажанням. Ми додали, тому що його насолода дуже вдало поєднується з іншими інгредієнтами начинки. Сир дорблю можна замінити іншим сиром із блакитною пліснявою, наприклад, горгонзолою. Вони майже схожі на смакові якості.

Цукор використовуйте, виходячи зі своїх смакових уподобань. Можете взагалі не додавати, адже кожен інгредієнт все одно має насичений смак, який можна нічим не доповнювати.

Ватрушки можна подавати з гарячими або холодними напоями і з соковитою полуницею. Нам ще подобається салат, де нарізана ця ягода, рукола та оливкова олія. Його як топінг можна покласти на ватрушку, і вийде не просто випічка на кожен день, а вишукана страва для святкового столу.

Як приготувати ватрушки з сиром і сиром?

Складові:

Для тіста:

500 г борошна

1 пакетик сухих дріжджів

1 щіпка солі

2-3 ст. л. соняшникової олії

1-2 ст. л. цукру

250 мл молока 2,5%

Для начинки:

300 г кисломолочного сиру 9%

50 г ізюму

1 яйце (+ 1 яйце для змащування бортиків)

50 г сиру дорблю

2 ст. л. цукру

Ватрушки з сиром та сиром дорблю: покроковий рецепт

Якщо ви використовуєте родзинки, добре вимийте їх і викладіть на паперовий рушник, щоб позбавитися зайвої рідини.

Готуйте тісто для ватрушок. Змішайте в мисці 500 г борошна, 1 пакетик сухих дріжджів, 2-3 ст. л. соняшникової олії, 1-2 ст. л. цукру, 250 мл молока не менше 2,5% жирності та дрібку солі. За бажанням беріть молоко 3,2%. Співвідношення дріжджів та борошна прочитайте на упаковці. Добре вимішайте тісто, зробіть кулю, покладіть у ємність, накрийте рушником і дайте йому піднятися протягом 50 хвилин за кімнатної температури.

Робіть начинку для ватрушок. У мисці заважайте 300 г кисломолочного сиру 9%, 2 ст. л. цукру, 1 яйце, 50 г сиру дорблю та 50 г родзинок. Добре перемішайте. За бажанням кисломолочний сир можете попередньо перебити занурювальним блендером або перетерти через сито, тоді начинка буде ще ніжнішою за смаком.

Увімкніть духовку розігріватись до 180 градусів.

Тісто розділіть на однакові частини невеликого розміру, розкотіть у круглу форму або сформуйте кружечки діаметром приблизно 12 см руками. Залишіть ще на 15 хвилин.

Викладіть у центр кожного кола начинку та зробіть невеликі борти. Змастіть їх збитим яйцем і викладіть на лист, застелений пергаментом.

Поставте ватрушки з сиром і дорблю в духовку на 25-30 хвилин запікатися при температурі 180 градусів. Краї повинні досить підрум`янитися. Виймайте лист з духовки і дайте ватрушкам повністю охолонути.


Теги: готуємо вдома, десерт ELLE, рецепти клопотенко
Источник материала
loader