Печиво з нутом та запеченим яблуком: цікаво та смачно
Печиво з нутом та запеченим яблуком: цікаво та смачно

Печиво з нутом та запеченим яблуком: цікаво та смачно

«Ми звикли, що нут — це інгредієнт для приготування хумуса, салату чи гарніру. А що, як використати його у десерті? Так, додавши нут до тіста, можна приготувати ніжне та смачне печиво. Цікаво те, що з великою ймовірністю ніхто не здогадається, що в цьому печиві є нут. Це чудовий спосіб додати трохи білка та клітковини до вашого десерту. Текстура печива виходить неймовірно м’яка, тож якщо ви любите таке, обов’язково спробуйте рецепт печива з нуту.

Для більш насиченого та контрастного смаку печива ми додамо до тіста кисломолочний сир та запечене зелене яблуко. А для різності текстур — подрібнені волоські горіхи», — радить Євген Клопотенко.

Поради з приготування печива з нутом

Однією з ключових умов отримання неймовірно ніжної текстури тіста є використання блендера. Дуже важливо ретельно перебити нут з іншими інгредієнтами, поки тісто не стане ідеально гладким. За текстурою воно повинно трохи нагадувати той самий хумус. Через таку консистенцію тіста може бути не дуже зручно формувати печиво. Тому потрібно це робити ложкою, змоченою у холодній воді. В такому разі тісто не буде прилипати та буде добре відділятися.

Як приготувати печиво з нутом

Інгредієнти:

150 г нуту

1 зелене яблуко

2 яйця

150 г кисломолочного сиру 9%

160 г пшеничного борошна

100 г цукру

30 г кукурудзяного крохмалю

5 г розпушувача

8 г ванільного цукру

75 г волоських горіхів

дрібка солі

Печиво з нутом та запеченим яблуком: покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для приготування смачного печива з нутом. Духовку увімкніть розігріватися до температури 160 градусів.

Заздалегідь викладіть у миску 150 г нуту та залийте гарячою водою, аби вона повністю покривала його. Залиште замочуватися на дві години. Потім злийте воду, перекладіть у каструлю та залийте новою водою. Варіть одну годину після закипання на повільному вогні, доки нут не розм’якшиться.

Ретельно помийте зелене яблуко та розріжте навпіл. Кожну половинку загорніть у фольгу та покладіть у розігріту до 160 градусів духовку на 20-25 хвилин. Коли дістанете готове яблуко, розгорніть фольгу та дайте трохи охолонути.

У чашу блендера викладіть готовий нут та м’якоть запеченого яблука. Додайте 150 г кисломолочного сиру жирністю 9% та вбийте 2 яйця. Перебийте все до однорідної маси.

В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти: 160 г пшеничного борошна, 100 г цукру, 30 г кукурудзяного крохмалю, 5 г розпушувача, 8 г ванільного цукру та дрібку солі.

Додайте до сухих інгредієнтів суміш з нутом та дуже ретельно перемішайте лопаткою. Не повинно залишитися грудочок.

Порубайте ножем 75 г волоських горіхів на довільні шматочки. Додайте у тісто та перемішайте лопаткою, аби вони рівномірно розподілилися.

Застеліть деко пергаментним папером. Змочуючи столову ложку у холодній воді, викладайте по ложці тіста на пергамент. Коли викладете все печиво, поставте деко у розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.


Теги: готуємо вдома, десерт ELLE, рецепти клопотенко
Источник материала
loader