Паста з тунцем і оливками: швидкий рецепт
Паста з тунцем і оливками: швидкий рецепт

Паста з тунцем і оливками: швидкий рецепт

«У італійської пасти тисячі варіацій і я, напевно, не помилюся, якщо скажу, що всі вони на диво гарні. У своєму житті перепробував і приготував безліч різних варіантів цієї страви і хочу поділитися найпростішими і смачними рецептами. Паста з тунцем і оливками — один з них. Приготувати її дуже просто, а продукти для неї ви знайдете в будь-якому супермаркеті. Головне, дотримуйтесь моїх рекомендацій і будьте уважні до деталей, це важливо», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати пасту з тунцем

Інгредієнти:

200 г пасти Тальятелле

0,5 шт. ріпчастої цибулі (половина невеликої цибулини)

6-7 шт. оливок (без кісточки)

90 г консервований тунець (шматками у власному соку)

0,5 зубчика часнику

50 мл біле сухе вино

30 г сир пармезан

Оливкова олія (для смаження)

за смаком сіль, перець

Паста з тунцем і оливками: покроковий рецепт

Тальятеле (200 г) відваріть до готовності в підсоленій воді. Для відварювання макаронів я завжди користуюся однією пропорцією — на 1 літр води 100 г макаронів і 10 г солі. Пасту необхідно відварювати на 1 хвилину менше, ніж зазначено на упаковці.

Цибулю (½ шт.) дрібно поріжте і обсмажте на сковороді з невеликою кількістю оливкової олії, до тих пір, поки вона не стане прозорою.

Додайте оливки (6-7 шт.), дрібно порубаний часник (½ зубчика) і біле вино (50 мл). Дайте вину трохи випаритися.

Перед тим, як викласти на пательню відварені тальятеле, додайте невелику кількість води, в якій вони варилися. Так страва буде набагато соковитішою.

Викладіть тальятеле і добре перемішайте з тунцем (90 г), тушкуйте ще хвилину, не більше.

Викладіть на тарілки, посипте тертим пармезаном (30 г) і свіжомеленим перцем.


Теги: готуємо вдома, домашня паста, рецепти клопотенка
Источник материала
loader