Пиріжки з м’ясом: простий рецепт
Пиріжки з м’ясом: простий рецепт

Пиріжки з м’ясом: простий рецепт

«Що може бути кращим за смачну домашню випічку? Пироги та пиріжки із різноманітними начинками ми пам’ятаємо з дитинства. Це щось таке неймовірно рідне. Звідки ж походять пиріжки? Важко сказати однозначно, про це дослідники сперечаються вже дуже довго, адже страва з начинки, загорнутої у тісто, є чи не у кожній світовій кухні. Унікальність пиріжків та подібної випічки в тому, що вони можуть грати роль як основної страви, так і десерту чи закуски, все залежить від обраного виду тіста та начинки.  

Сьогодні я хочу поговорити про солоні пиріжки. Частіше за все начинка — це підсмажений фарш, але інколи використовують і перекручене варене м’ясо. Я вирішив взяти для начинки свинячий фарш. Але не додавав смажену цибулю, як це роблять майже завжди, а захотів зробити смак максимально м’ясним. Додав томатну пасту для насиченості та зіру для аромату. А ще трохи проекспериментував над формою та зробив пиріжки трикутними. Ви теж можете фантазувати та використовувати різні спеції та робити пиріжки різної форми. Але для початку раджу приготувати мій варіант — обіцяю, буде смачно!», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати пиріжки з м’ясом

Інгредієнти:

Для тіста:

500 г борошно

1 пакетик сухі дріжджі

1 ст. л. цукор

½ ч. л. сіль

1 шт. яйце

250 мл молоко

50 мл соняшникова олія

Для начинки:

500-600 г свинина (нежирна)

2-3 ст. л. соняшникова олія

1-2 зубчики часнику

50 мл соєвий соус

1 ст. л. томатна паста

½ ч. л. зира

1 шт. жовток (для змащування пиріжків)

2 ст. л. молоко (для змащування пиріжків)

1 ст. л. мак (опційно)

до смаку сіль та перець

Пиріжки з м’ясом: покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для приготування пиріжків з м`ясом. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Для тіста всипте в чашу 500 г борошна, 1 ст. л. цукру, ½ ч. л. солі, 1 яйце, 50 мл соняшникової олії і 1 пакетик сухих дріжджів, влийте 250 мл молока. Ще раз хочу звернути увагу на дріжджі — обов`язково перевіряйте їх термін придатності та читайте пропорції на упаковці, вони можуть відрізнятися, в залежності от виробника.

Замісіть тісто за допомогою насадки гак. Використовуйте середні обороти для замішування.

Свинину (500 г) наріжте невеликими кубиками і зробіть фарш за допомогою насадки м`ясорубка. Дуже зручно, що ви можете одночасно робити фарш і замішувати тісто. Якщо у вас немає кухонної машини, можна замісити тісто вручну і зробити фарш за допомогою будь-якої м`ясорубки. Але зручніше і швидше, звичайно, зробити обидва процеси одночасно, так ви заощадите час і зусилля.

Готове тісто покладіть у миску, змащену олією, накрийте рушником і поставте в тепле місце без протягів на 45-60 хвилин.

Розігрійте пательню з 2-3 ст. л. соняшникової олії і викладіть 1-2 розчавлені зубчики часнику. Приблизно через 2-3 хвилини, після того, як олія ароматизується, витягніть часник з пательні.

Після того, як ви витягли часник, викладіть на пательню свинячий фарш і підсмажте кілька хвилин. Додайте 50 мл соєвого соусу.

Через кілька хвилин додайте до фаршу 1 ст. л. томатної пасти, трохи солі та перець за смаком.

Перемішайте, щоб паста і сіль з перцем рівномірно розподілилися у фарші, і готуйте до готовності м`яса.

Коли тісто підійшло, обімніть його і розділіть на 12 рівних частин.

Розкачайте кожну кульку тіста в тонкий пласт за допомогою качалки.

Викладіть в середину кожного пласта м`ясну начинку і сформуйте пиріжки. Я захотів надати їм трикутної форми, але ви можете вибрати і будь-яку іншу, на смак це не вплине.

Викладіть сформовані пиріжки на деко, застелене пергаментом, швом вниз.

Змішайте 1 жовток з 2 ст. л. молока і змастіть пиріжки цією сумішшю для отримання рум`яної скоринки.

Якщо є бажання, посипте пиріжки 1 ст. л. маку. Ми звикли до маку в десертах, а мені захотілося з`єднати його із м`ясом. Смак вийшов дуже цікавий.

Випікайте пиріжки в розігрітій до 180 градусів духовці на середньому рівні приблизно 25-30 хвилин.


Теги: Євген Клопотенко, готовим вдома, рецепти клопотенка
Источник материала
loader