«Осінь — пора гарячого какао, теплих пледів і затишних светрів. А також — пора гарбуза, який так чудово запікати в духовці з травами і часником, а потім готувати з нього суп. Яскравий, густий і пряний — як перше кохання», — згадує Євген Клопотенко.
Як приготувати крем-суп із запеченого гарбуза
Інгредієнти:
800 г гарбуза
200 мл вершків (жирність 33%)
50 г мед
за смаком сіль та перець
1 ст. л. насіння гарбуза
50 г базиліку (або естрагону)
50 г кедрового горіху
50 г пармезану
50-60 мл оливкової олії
3 зубчика часнику
Крем-суп із запеченого гарбуза з соусом песто і пармезановим чипсом: покроковий рецепт
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Гарбуз чистимо і ріжемо великими кубиками. Викладаємо на деко гарбуз і часник, поливаємо розтопленим медом і оливковою олією. Солимо, перчимо і відправляємо в духовку на 25 хвилин.
Перекладаємо в чашу блендера або в каструлю, додаємо теплі вершки, перебиваємо блендером до однорідного стану.
Готуємо песто. Для цього кедрові горіхи, зубчик часнику, оливкову олію, листя базиліка і сіль перетираємо в пасту в ступі або подрібнюємо в чаші блендера.
Робимо пармезановий чипс. Цей невеликий додатковий штрих додасть надзвичайного смаку супу. Для цього натертий сир викладаємо невеликими гірками на пергамент і запікаємо в духовці при 180 °С 15 хвилин. Подаємо суп з насінням гарбуза, пармезановим чипсом і песто.