Віталій Кім показав бронеавтомобіль, який купив у російського військового за 5 тисяч доларів
Віталій Кім показав бронеавтомобіль, який купив у російського військового за 5 тисяч доларів

Віталій Кім показав бронеавтомобіль, який купив у російського військового за 5 тисяч доларів

Вітаємо вас на «Хмарочосі»! Ми пишемо про розвиток міст вже 8 років та 59 днів. За цей час ми опублікували вже 18573 новин та статей і продовжуємо це робити щодня. Підтримайте нас щомісячним внеском! За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви сприятимете незалежній роботі редакції і допоможете робити Київ місцем для гідного життя, а діяльність влади – прозорішою.

Читайте нас в Telegram, Twitter та Instagram

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім викупив у російських окупантів їхній бронеавтомобіль «Тигр», заплативши 5 тисяч доларів. Про це він написав у соцмережах.

«В нас поповнення техніки. Окупанти, краще не на “похороні” купляти Ладу, а можна нам продати техніку, залишитись живим, повернутись до дому та купити собі ту Ладу», – повідомив він, показавши купленого «Тигра» на відео.

Місцевий канал «Николаевский Ванёк», про який у своєму дописі в Telegram згадував Кім, повідомив, що за БМ «Тигр» окупанти отримали 5 тисяч доларів.

«Тигр» модернізують та передадуть українським військовим у зону бойових дій.  

На цьому каналі також розміщено інструкцію для окупантів, як продати техніку, і ціни, за які влада Миколаївщини готова її купувати:

  • Танк – 50 тисяч доларів;
  • БМП, БМД тощо – 25 тисяч доларів;
  • РСЗВ – 15 тисяч доларів;
  • САУ тощо – 10 тисяч доларів;
  • Броньовані машини – 5 тисяч доларів.

Як стверджується в повідомленнях, декілька інших «спецоперацій» з викупу в окупантів їхньої техніки вже у процесі.

Раніше «Ванёк» повідомляв, що перша така спецоперація зі здачі техніки відбулася 30 серпня в районі Високопілля. «Солдатів ніхто не здав і вони зі спокійною душею “виконаного обов’язку” пішли собі далі, ніхто здаватися їх не примушував. Все анонімно».

Источник материала
Поделиться сюжетом