Наколюєш вилкою один, а він парує — дмухаєш, щоб остудити. Відкушуюєш шматочок пухкого тіста, звідти струмком ллється солодкий вишневий сік — підхоплюєш язиком, аби ні краплі не впало на білу скатертину. Інакше бабуся засмутиться. Заплющуєш очі, а в роті вишні, літо, дитинство…
Це історія про вареники з вишнями — страву, яку ми гаряче любимо, але рідко готуємо чи навіть смакуємо. І дарма, тому що вареники з вишнями — наша національна гордість і ні з чим незрівнянна страва. Це мов старий добрий вініл, мов ще один спосіб сказати «Я тебе люблю». Ділимось улюбленим рецептом брендшефа мережі ресторанів Rose Family Ігоря Крамаренко, за яким вареники виходять не лише смачними, але й дуже стильними, мов червоні коралі на дівочому строї.
Інгредієнти (на 1 кг вареників):
Для муки:
Сода харчова — 2 гр
Яйця — 3 шт
Дрібка цукру та солі
Борошно пшеничне — 230 гр
Вода або сік з вишні
Для начинки:
Вишня без кісточки — 800 гр
Цукор — 170гр
Крохмаль кукурудзяний ( картопляний ) — 30-40 гр
Приготування вареників:
1. Змішати борошно з цукром, сіллю і содою.
2. Додати яйця та воду (сік з вишень).
3. Вимішати тісто.
4. Накрити харчовою плівкою та дати постояти 20-30 хвилин.
5. Заморожені вишні без кісточок проварити з цукром.
6. Додати крохмаль та заварити. Дати охолонути.
7. Тісто розкачати товщиною приблизно 0,5 см.
8. Покласти начинку та заліпити.
9. Варити на пару приблизно 10 хвилин. Час приготування залежить від розміру вареників.
10. Викласти в миску та змастити вершковим маслом.