Знаменита українська страва: меживо з баклажанів
Знаменита українська страва: меживо з баклажанів

Знаменита українська страва: меживо з баклажанів

«Будемо готувати українську овочеву страву — меживо. В кулінарних книжках та в інтернеті я зустрічала різні варіанти страви — десь овочі тушкують, десь смажать, десь фарширують і готують з начинкою. Овочі використовують різні — за бажанням.

Сьогодні дам вам рецепт межива з баклажанів. Для приготування цієї страви треба посмажити баклажани та цибулю. Потім залити все це томатним пюре. В рецептах межива, що траплялися мені в інтернеті, всі інгредієнти в фіналі тушкуються. Проте мені сподобалася страва без етапу тушкування. Це і швидше, і якось по-літньому соковитіше (за літом вже сумую, тому, напевне, й захотіла приготувати саме так). Цим варіантом поділюся з вами», — каже українська фудблогерка Олена Сагун.

Інгредієнти приблизно на 3-4 порції:

– 2 середні баклажани

– 1 велика цибулина

– 3 середні помідори

– сіль, перець, сухі трави на ваш вибір

– 1-2 зубчі часнику

– зелень для прикрашання

– олія для смаження

Готуємо:

Баклажани ріжемо кружальцями завтовшки приблизно 0,5 см, складаємо в глибоку миску, солимо, перемішуємо, даємо постояти хвилин 20-30. Потім промиваємо від солі. Це все роблять, щоб баклажани не гірчили.

Ставимо пательню на невеликий вогонь, наливаємо олію, обсмажуємо баклажани (партіями) з обох боків до золотавої скоринки та м‘якості.

Ріжемо цибулю кружальцями, також обсмажуємо на невеликому вогні з обох боків до золотавої скоринки та м’якості.

Беремо глибоку тарілку або форму, в якій ви потім будете подавати страву. Викладаємо половину посмажених баклажанів, на них — шар цибулі, потім знову шар баклажанів. Кожен шар варто трохи посолити.

Готуємо томатну заливку. Помідори обливаємо окропом, потім холодною водою. Після цього знімаємо шкірку та подрібнюємо помідори у блендері. Додаємо до томатного пюре сіль та перець за смаком. Також додаємо сухі трави на ваш вибір та дрібно накришений або пропущений через прес часник. Все гарно перемішуємо, заливаємо цією масою наші баклажани з цибулею. Перед подачею притрушуємо меживо зеленню.

Ось і все. Найбільше мені страва смакує, коли постоїть пару годин. А на наступний день ще смачніше. Спробуйте! 


Теги: баклажан, готуємо вдома, що приготувати вдома
Источник материала
loader