Росіяни вивезли з Херсонщини 15 тисяч картин
Росіяни вивезли з Херсонщини 15 тисяч картин

Росіяни вивезли з Херсонщини 15 тисяч картин

Вітаємо вас на «Хмарочосі»! Ми пишемо про розвиток міст вже 8 років та 109 днів. За цей час ми опублікували вже 19079 новин та статей і продовжуємо це робити щодня. Підтримайте нас щомісячним внеском! За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви сприятимете незалежній роботі редакції і допоможете робити Київ місцем для гідного життя, а діяльність влади – прозорішою.

Читайте нас в Telegram, Twitter та Instagram
Фото: wikipedia

З Херсонської області росіяни вивезли 15 тисяч картин. До окупованого Сімферополя прибули чотири вантажівки з награбованим майном, повідомляє «Спротив».

Росіяни вивезли майно з Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка, музей також має філію у Новій Каховці. У постійній експозиції музею іконопис XVII — початку XX століття, українське мистецтво II половини XIX — початку XX століття. Також представлені роботи сучасних митців.

У музеї повідомляли, що з 31 жовтня по третє листопада окупаційна влада завезла в музей три-чотири десятки людей, які виносили твори мистецтва й оргтехніку. Першого листопада завантажили та вивезли в супроводі озброєних автоматами людей у цивільному три фури та шкільний автобус, другого листопада — ще дві фури, третього листопада забирали залишки автобусом уже без збройної охорони.

Раніше окупанти вивозили вантажівками колекцію художнього музею – роботи Айвазовського, Врубеля та інші цінності. Згодом картини з Херсонського музею помітили в окупованому Криму, у художньому музеї Сімферополя. За словами директорки Херсонського музею Аліни Доценко, деякі співробітники закладу виявилися колаборантами, які здали колекцію росіянами та допомагали вивезти з Херсону.

11 листопада в управлінні розвідки заявили, що Херсон під контролем ЗСУ. В російській окупації місто перебувало вісім місяців.

Источник материала
Поделиться сюжетом