Котлета по-київськи з рубленого курячого фаршу
Котлета по-київськи з рубленого курячого фаршу

Котлета по-київськи з рубленого курячого фаршу

«За стравою ми частіше за все можемо ідентифікувати країну світу, з якої вона походить. Коли ми чуємо про піцу чи тако, ми вже знаємо, що мова про Італію чи Мексику. Так само однією з візитівок України, окрім борщу, можна назвати котлету по-київськи. І саме її ми сьогодні приготуємо.

У класичному варіанті котлета по-київськи готується з курячого філе та смажиться у фритюрі. Я вирішив трохи спростити рецепт та приготувати страву з рубаного курячого фаршу і запекти у духовці, так буде теж соковито та смачно, до того ж ще і корисніше. Головну умову ми зберегли — вершкове масло буде так само витікати з котлети при розрізанні», — каже Євген Клопотенко.

Поради щодо приготування котлети з рубаного фаршу

Ми й так готуємо котлету по-київськи не за класичним, а за спрощеним рецептом. Але все ж таки дамо вам кілька порад. Вершкове масло ми розрізали на кубики та обваляли у подрібненому кропі. Воно не повинно бути дуже сильно заморожене, але достатньо тверде, аби його можна було зручно нарізати. Також ви можете заздалегідь розм’якшити масло, перемішати із кропом та знову заморозити. А вже потім нарізати кубиками. Можна експериментувати із різною зеленню, додавати часник, паприку чи будь-які інші спеції, що пасують до курячого м’яса. Також за різними варіаціями рецепта всередину додають сир, бекон чи шинку, гриби з цибулею тощо.

Що стосується м’яса, то можна використати вже готовий рубаний фарш з курки, а можна приготувати його самостійно. Якщо будете робити фарш самі, то радимо взяти курячі стегна — такий варіант зробить котлету ще смачнішою. Але потрібно видалити кісточку та шкірку, якщо ви не купили стегна вже без них. Також підійде і філе, це трохи простіше, але смак буде трохи менш насиченим. Аби фарш був саме рубаним, не використовуйте м’ясорубку, а посічіть його гострим ножем. Спочатку поріжте м’ясо на шматки, а вже потім кожен з них порубайте більш дрібно.

Як приготувати котлету по-київськи з рубаного курячого фаршу

Інгредієнти:

500 г рубаного курячого фаршу

1 склянка борошна для панірування

1 склянка панірувальних сухарів

2-3 яйця

100 г перемеленого сала

10 гілочок кропу

100 г вершкового масла

сіль та перець до смаку

Котлета по-київськи з рубленого курячого фаршу: покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для приготування котлети по-київськи з рубленого курячого фаршу. Увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів.

Змішайте у мисці 500 г рубаного курячого фаршу зі 100 г перемеленого сала. Додайте сіль та перець до смаку, перемішайте та відбийте.

Вимийте 10 гілочок кропу та подрібніть зелень ножем. Розділіть 100 г вершкового масла на 6 кубиків. Фарш так само розділіть на 6 рівних частин. Розбийте у миску 2-3 яйця та трохи збийте виделкою.

Обваляйте кубики вершкового масла у подрібненому кропі. У кожну частину фаршу викладіть по шматочку масла із кропом.

Загорніть масло у фарш та сформуйте довгасту котлету. Так само зробіть із кожною частиною фаршу.

Далі запаніруйте кожну котлету у борошні, потім у яйці та у панірувальних сухарях, потім знову у яйці та сухарях. Таким чином у нас вийде подвійна паніровка.

Викладіть сформовані котлети на деко, застелене пергаментом. Поставте у духовку запікатися на 20 хвилин за температури 180 градусів.


Теги: готуємо вдома, рецепти клопотенка, українська кухня
Источник материала
loader