«Печеня з гарбуза — дуже популярна їжа в українській кухні. Готувати її дуже просто, а за смаком вона не поступається більш вишуканим стравам. Тим паче, якщо приготувати печеню за якимось незвичайним рецептом. Я пропоную скористатись моїм варіантом. Печеня з гарбуза ідеально підійде для тих, хто не їсть м’ясо. Якщо ж ви вживаєте м’ясо, то перед запіканням можна додати до овочів обсмажені ребра — так ви отримаєте дуже ситну страву», — говорить Євген Клопотенко.
Печеня з гарбуза: покроковий рецепт
Інгредієнти:
300 г картофелю очищеного
300 г корень сельдерею очищеного
6300 г тыкви очищеної
1 морква
1 лук ріпчатий
2 гілочки чебрецю
за смаком душистый перець
3 зубчики часнику
Оливкове масло
Петрушка
Лавровый лист
Печеня з гарбуза: покроковий рецепт
Готуємо овочевий бульйон. Цибулю і моркву обсмажуємо на невеликому вогні. Коли овочі стануть м`якими, викладаємо їх в каструлю з водою. Туди ж додаємо перець, лавровий лист, сіль і петрушку.
Гарбуз і корінь селери нарізаємо середнім кубиком і викладаємо на деко, яке потрібно попередньо змастити оливковою олією.
Солимо, додаємо гілочки чебрецю, а також часник, який потрібно попередньо роздавити ножем. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку.
Запікаємо близько 40 хвилин. Періодично відкриваємо духовку, перемішуємо овочі і додаємо до них по декілька черпаків овочевого бульйону.