27 апреля, суббота
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вінничанин встановив власну гідроелектростанцію
Вінничанин встановив власну гідроелектростанцію

Вінничанин встановив власну гідроелектростанцію

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати наше видання. «Хмарочос» пише про розвиток міст 8 років та 136 днів. За цей час ми опублікували 19361 новин та статей і наша редакція продовжує робити цю справу щодня. Вся інформація доступна безкоштовно. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить працювати нашій редакції й забезпечить стійкість у ці складні часи. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос». Підтримати | Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram та Google Новинах

Через обстріли Росією української інфраструктури житель Вінниці Іван Верещак сконструював власну гідроелектростанцію, повідомляє Вінниця.info.

МініГЕС встановив на річці Вінничка біля багатоповерхівки, в якій живе. Найперше виміряв швидкість течії, щоб упевнитися, що річка підійде для виробництва енергії.

«Коли я і моя сім’я поселилися в цей будинок біля річки Вінничка, у мене відразу виникла думка, що її можна використати, щоб отримати звідси трішки електроенергії, — розповідає Верещак. — Моє хобі — робити електричні механізми. Здобув вищу технічну освіту».

Майстер попіклувався, щоб станція не перекривала всю течію річки — аби не завдати шкоди фауні та флорі.

Механізм зроблено з простих підручних деталей, які збирав протягом багатьох років. Наприклад, ковші зроблено з балонів для фреону. Кронштейни — зі старих стійок для полиць, які викидали з місцевого супермаркету.

Схожі новини
Лівобережний Київ отримує лише 30% потрібної електрогенерації
Гуманітарна організація говорить про можливий колапс енергосистеми України
Франція готується до відключень електроенергії. Про ситуацію інформує мобільний застосунок

На створення установки вінничанин витратив п’ять місяців і близько 10 тисяч гривень. Залишилося купити генератор і перетворювач напруги. 

Майстер вважає, що ГЕС зможе виробляти 150–300 Вт електроенергії. Енергія поступатиме на акумулятор, встановлений у гаражі, а звідти — у бомбосховище в багатоповерхівці.

Електроенергію можна буде накопичувати в автомобільних чи інших акумуляторах. У критичний момент, в разі повного блекауту, його сім’я та сусіди зможуть використати цю електрику для освітлення та заряджання телефонів та побутових пристроїв.

Источник материала
Поделиться сюжетом