Рецепт знаменитого торту «Шварцвальд»
Рецепт знаменитого торту «Шварцвальд»

Рецепт знаменитого торту «Шварцвальд»

«Одного погляду на цей десерт достатньо, аби закохатися у його шоколадну душу. Мова піде про Шварцвальд — неймовірно смачний торт, родом з Німеччини. Пухкі шоколадні бісквіти, просочені цукровим сиропом, із додаванням вишневого компоте та ніжного вершкового крему — ви тільки уявіть цю ніжність. З часів своєї появи, десь на початку ХХ сторіччя, Шварцвальд став неймовірно популярним у всьому світі. Його рецепт, як і рецепт торта Тірамісу, став бестселером. Натепер майже своїм рідним його вважають і в Австрії, і у Швейцарії, й навіть у деяких італійських регіонах.

У традиційному німецькому торті обов’язково має бути присутній Кіршвассер — вишневий лікер, що нагадує бренді. В іншому випадку німці будуть дуже обурені, та навіть не назвуть такий торт Шварцвальдом. Але багато хто готує його з ромом або бренді, бо не завжди можна знайти той оригінальний лікер. Я теж пропоную не зациклюватись на цьому та просто приготувати смачнюче вишневе компоте. Бо головне у Шварцвальді — це передати чарівне поєднання вишні, гіркуватого шоколадного бісквіту та повітряного вершкового крему. І хоч приготування цього торту займе у вас немало часу, але це точно того варте! Якщо у вас бракує часу, готуйте Шварцвальд не за один раз, а спечіть бісквіт і зробіть шоколадний крем заздалегідь. А наступного дня завершіть приготування», — радить Євген Клопотенко.

Як приготувати торт «Шварцвальд»

Інгредієнти:

Для бісквіта:

5 яєць

160 г цукру

140 г борошна

25 г темного какао-порошку

20 г вершкового масла (для змащування форми)

Для сиропу:

150 мл води

150 г цукру

25 мл лікеру (або коньяку)

Для компоте:

400 г вишні

50 г цукру

25 мл лікеру

30 г кукурудзяного крохмалю

Для шоколадного крему:

350 мл вершків (кондитерських)

100 г чорного шоколаду

Для вершкового крему:

250 мл вершків (кондитерських)

30 г цукрової пудри

Для прикрас:

100 г шоколаду

до смаку вишні

до смаку м`ята

Торт «Шварцвальд»: покроковий рецепт

Для бісквіта збийте 5 яєць зі 160 г цукру. Збивайте міксером на максимальній швидкості до тих пір, поки маса не побіліє і не збільшиться в об`ємі в 3-4 рази, це приблизно 5 хвилин.

Додайте до збитих яєць 140 г борошна і 25 г какао-порошку. Обережно перемішайте лопаткою. Робіть це не дуже активно, інакше тісто може стати занадто рідким.

Дно форми для запікання застеліть листом пергаменту і змастіть 20 г вершкового масла. Викладіть тісто і трохи розрівняйте. Я використовував форму діаметром 22 см.

Якщо ви використовуєте звичайну духовку, випікайте бісквіт при 180 градусах 40-45 хвилин. Перевіряйте готовність дерев`яною шпажкою, вона повинна виходити з бісквіту сухою.

Для шоколадного крему поламайте в миску 100 г чорного шоколаду на дрібні частини. Бажано використовувати шоколад із вмістом какао не менше 70%.

Вилийте в сотейник 350 мл вершків. Прогрівайте до 80 градусів. Якщо у вас немає термометра, почекайте, поки над сотейником не з`явиться пара. Перелийте гарячі вершки у миску з шоколадом.

Перемішуйте до моменту, поки шоколад не розчиниться і консистенція не стане однорідною. Накрийте харчовою плівкою так, щоб вона торкалася крему. Поставте в холодильник до повного охолодження.

Для компоте викладіть в сотейник 400 г вишні, можна використовувати заморожену. Додайте 25 мл лікеру і 50 г цукру. Доведіть до кипіння на повільному вогні. Розбавте 30 г кукурудзяного крохмалю в 50 мл холодної води і додайте до вишні. Знову доведіть до кипіння при постійному помішуванні і відставте до повного охолодження.

Для цукрового сиропу всипте в сотейник 150 г цукру і влийте 150 мл води. Доведіть до кипіння і дочекайтеся повного розчинення цукру.

Зніміть з вогню, додайте 25 мл вишневого лікеру. Злегка перемішайте і залиште до повного охолодження.

Дістаньте з холодильника шоколадний крем і добре збийте його міксером до отримання пишної маси.

Для вершкового крему збийте 250 мл холодних вершків з 30 г цукрової пудри до стійких пік.

Готовий бісквіт повністю остудіть і потім розріжте поперек на три коржа.

Нижній корж бісквіта добре просочіть цукровим сиропом.

Потім щедро змастіть половиною шоколадного крему.

Поверх крему рівномірно розкладіть половину вишневого компоте. Накрийте другим коржем і повторіть процедуру з цукровим сиропом, залишками шоколадного крему і вишневого компоте.

Накрийте третім коржем, попередньо просоченим з боку зрізу цукровим сиропом, і акуратно притисніть, щоб торт вийшов рівним і красивим.

Промажте шви і верхівку торта вершковим кремом. Якщо залишився крем, прикрасьте їм поверхню торта. Вилийте крем в кулінарний мішок і відсадіть красиві фігурки.

Якщо є бажання, натріть зверху на торт трохи шоколаду, викладіть кілька вишеньок і листочки м`яти.


Теги: готуємо вдома, рецепт торта, рецепти клопотенка
Источник материала
loader