Картопля, надівана грибами: небанальний та простий гарнір
Картопля, надівана грибами: небанальний та простий гарнір

Картопля, надівана грибами: небанальний та простий гарнір

Надівана — це фарширована, начинена. Таку назву я зустріла в книзі Ольги Франко «Практична кухня». Взяла за основу рецепт з книги, дещо змінила, результатом дуже задоволена. Примітка: не вказую кількість порцій, тут можна брати з розрахунку — 1 картоплина на людину. А можна зробити й більше, відповідно, збільшуючи пропорції.

Картопля, надівана грибами: небанальний та простий гарнір - Фото 1

Інгредієнти:

– 4-5 великих картоплин (або стільки, скільки влізе в вашу форму для запікання)

– 1 маленька цибулина

– приблизно 100-120 г печериць

– 3 ст.л. сметани жирністю 20-30%

– жменька зелені

– сіль та перець до смаку

– олія для смаження

– вершкове масло для змащування форми

– за бажанням — трохи бринзи або козячого м’якого сиру

Готуємо:

Картоплю почистьте, відваріть цілі картоплини у підсоленій воді до готовності, але слідкуйте, щоб не розварилися. Поки вариться картопля, дрібно накришіть гриби та цибулю. Пательню поставте на середній вогонь, налийте олію, підсмажте цибулю до золотавого відтінку, додайте гриби, смажте до готовності.

Коли зваряться картоплини, вийміть їх з води, але воду не виливайте, ще знадобиться. Дайте картоплинам трохи охолонути, щоб можна було брати руками. Коли картоплини стануть комфортної температури, візьміть ложку та виберіть (вишкребіть) з одного боку кожної картоплини частину м’якоті, роблячи заглиблення, щоб з картоплин сформувалися ніби човники (їх ми будемо заповнювати начинкою). «Човники» покладіть в форму для запікання, попередньо змащену маслом. Начинку зробіть так: вийняту картопляну м’якоть покладіть в глибоку миску, додайте підсмажені гриби з цибулею, сметану, зелень, 2-3 столові ложки юшки, в якій варилася картопля (дивіться на консистенцію, щоб картопля була не суха, але й не рідка). Додайте сіль, перець до смаку, гарно перемішайте.

Розкладіть начинку у картопляні «човники». Кладіть щедро, з гірками. Якщо начинка залишиться, можно просто покласти залишок гіркою десь між картоплин, де буде місце. За бажанням можна притрусити надівані кратоплини сиром. Поставте страву в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хв.

Готову страву вийміть, подавайте до столу прямо в формі. Ось і все!


Теги: готуємо вдома, фуд блогери, що приготувати вдома
Источник материала
loader