Американський простий сніданок: готуємо скрембл із винним оцтом
Американський простий сніданок: готуємо скрембл із винним оцтом

Американський простий сніданок: готуємо скрембл із винним оцтом

«Скрембл — мабуть, найпростіший і найшвидший сніданок, але його дуже легко зіпсувати. Ця американська страва придумана для тих, хто зранку не почув будильник. Час приготування — до 2 хвилин, а всі інгредієнти ви, швидше за все, знайдете в холодильнику. Є багато рецептів скрембла. Я приготував із вершковим маслом та винним оцтом. Але перед тим, як перейти до покрокового рецепта, поділюсь деякими порадами з приготування», — говорить Євген Клопотенко.

Як приготувати скрембл?

Інгредієнти. Як правило, готують скрембл із одних яєць, але, можна додати трохи молока або вершків. Я приготував на пательні, але це можна зробити і на паровій бані: заздалегідь збити яйця віничком і перелити в миску, поставивши її на парову баню, а потім швидко перемішувати без упину. Миску в цьому випадку треба вибрати не дуже глибоку й велику за діаметром — 20 або 25 см, щоб шматочки скрембла не вийшли великими та максимально ніжними.

Олія й масло. Яку олію та масло використовувати для приготування скрембла? Для будь-якої страви з яєць — омлета, яєчні або скрембла я завжди використовуючи вершкове масло або мікс із вершкового масла та рослинної олії — оливкової чи соняшникової. Саме вершкове масло й надає яйцям ніжного смаку та неповторного аромату. А ось нерафіновану соняшникову олію краще не використовувати, оскільки вона має специфічний аромат, який може затьмарити страву з яєць.

Техніка приготування. Незважаючи на те, що скрембл — це проста страва, зіпсувати її можна легко. Головна умова — щоб яйця в процесі приготування не підрум’янилися, інакше не вийде ніжної текстури та смаку. Тому, підготуйте заздалегідь яйця – вбийте їх в окрему ємність і як тільки вершкове масло в пательні розтопиться, вливайте яйця, беріть дерев’яну лопатку та мішайте, не зупиняючись. Зробіть середній вогонь. Також яйця в мисці можна попередньо збити віничком, але в цьому випадку, скрембл за кольором більше буде схожий на омлет, а в скремблі все ж таки хочеться, щоб були окремі шматочки — білі та жовті, а також їх мікс.

Із чим подавати. Скрембл може бути самостійною стравою, а також можна викладати на тост, доповнюючи листям салату, шматочками авокадо й томатом. Також можна зверху додати соус, мені подобається песто чи гуакамоле. Скрембл також можна поєднувати зі шматочком м’яса — бужениною, слабосоленою сьомгою, овочевим салатом та практично будь-якою зеленню.

Рецепт скрембла з винним оцтом

Інгредієнти:

1 ст. л. винного оцту

2 яйця

25 г вершкового масла

сіль та перець до смаку

Американський простий сніданок: готуємо скрембл із винним оцтом

Візьміть пательню та розігрійте з 25 г вершкового масла. Масло повинно тільки розтопитися, не чекайте, щоб почало кипіти або підрум`янюватися.

Як тільки масло розтопилося, відразу збийте 2 яйця, візьміть дерев`яну лопатку, посоліть, поперчіть до смаку й почніть інтенсивно перемішувати, щоб яйця прихопилися, але не підсмажилися, а після влийте 1 ст. л. винного оцту й продовжуйте інтенсивно мішати. Підготуйте одразу тарілку, щоб перекласти яйця з пательні.


Теги: готуємо вдома, меню на сніданок, рецепти клопотенка
Источник материала
loader