У КМДА заявили, що пішохідна зона біля Бессарабської площі лишається
У КМДА заявили, що пішохідна зона біля Бессарабської площі лишається

У КМДА заявили, що пішохідна зона біля Бессарабської площі лишається

Фото: КМДА

Місто не планує ліквідовувати пішохідну зону біля Бессарабської площі — наразі обговорюють ефективнішу схему дорожнього руху, заявляє КМДА.

«Зараз, в умовах воєнного стану, обмежено рух транспортних засобів вулицею Грушевського та на низці прилеглих вулиць поблизу державних установ. Тож транспортний потік автівок, які рухаються з бульвару Тараса Шевченка та вулиці Хрещатик у напрямку вулиці Басейної та бульвару Лесі Українки, суттєво збільшився», — пояснює директор Дептрансу Руслан Кандибор.

Тиждень тому на сторінці ініціативи Пасажири Києва з’явилася інформація, що пішохідну зону біля Бессарабського ринку готуються ліквідувати.

Сьогодні Економічна правда опублікувала матеріал про бізнес-імперію Вагіфа Алієва, яка, зокрема, включає Mandarin Plaza, БЦ Домінант і Арена сіті у Бессарабському кварталі. Створення пішохідної зони у 2021 році не сподобалося бізнесмену.

«Я вклав десятки мільйонів доларів у підземний паркінг під “Ареною”, а він стоїть порожній, бо відвідувачі не можуть туди заїхати», — нарікає Алієв.

Схожі новини
Чому можуть ліквідувати пішохідну зону на Бессарабці?
У Чернівцях облаштували пішохідну зону замість автомобільної дороги
Чи потрібно робити Старий Київ пішохідним: відповідає транспортний експерт

Він показав журналістам телефонне листування — там міський голова Віталій Кличко надіслав номер Кандибора. За словами Алієва, він порозумівся з чиновником.

Директор Центру організації дорожнього руху розповів «Хмарочосу», що зараз виникла проблема виїзду з вулиці Скоропадського на Бесейну в ліву сторону до бульвару Лесі Українки. Тому хочуть перерозподілити потоки транспорту.

Найпопулярніше за тиждень

Озера з мертвої риби та отруєна річка: що відбувається з водоймами на деокупованих територіях
Киянин купив в АТБ хліб із мертвою мишею
Над обхідною дорогою у Варшаві збудують парк. Дивіться, як зміниться це місце (фото)
Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button
Источник материала
loader