«У світі існує величезна кількість різноманітних супів. Один з найбільш поширених — це крем-суп, густий суп із додаванням вершків чи молока. Крем-супи можна готувати як з м’ясних продуктів, так і з овочів та грибів, існують навіть фруктові крем-супи. Інколи крем-супи використовують не просто як основну повноцінну страву, а і як основу для подальшого приготування страв, наприклад, у якості густого соусу для пасти. Подавати такі супи можна як гарячими, так і холодними», — говорить Євген Клопотенко.
Як приготувати грибний крем-суп
Ігредієнти:
Для супу:
200 г печериць
200 г глив
1 цибуля
150 г вершків
100 мл бульйону (який ми приготуємо)
2 ст. л. оливкової олії
20 г вершкового масла
сіль і перець до смаку
Для бульйону:
10 г сушених білих грибів
50 г кореня селери
1 лавровий лист
3 горошини духмяного перцю
1 л води
сіль до смаку
Крем-суп з грибами: покроковий рецепт
Підготуйте всі інгредієнти для приготування грибного крем-супу.
Наріжте 50 г кореня селери великими кубиками. Наберіть в сотейник 1 л води, додайте 10 г сушених білих грибів, селеру, лавровий лист і 3 горошини духмяного перцю, посоліть до смаку. Доведіть до кипіння, потім варіть на невеликому вогні 15 хвилин.
Помийте по 200 г печериць і глив. Наріжте гриби довільними шматочками.
Очистьте цибулину й наріжте дуже дрібними кубиками.
Розігрійте пательню з 2 ст. л. оливкової олії та 20 г вершкового масла. Викладіть цибулю і смажте приблизно 2 хвилини, поки вона не стане м`якою.
Викладіть до цибулі на пательню гриби і додайте солі до смаку. Тушкуйте на середньому вогні, поки гриби не стануть м`якими, приблизно 7 хвилин.
Вийміть шумівкою з бульйону селеру і спеції. Білі гриби залиште, вони посилять смак супу.
Додайте в сотейник до бульйону смажені гриби з цибулею.
Перебийте все за допомогою занурювального блендера.
Додайте 150 мл вершків. Перемішайте, поверніть на плиту і варіть ще 2 хвилини після закипання. Додайте сіль і перець, якщо потрібно.